MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2018 12:21

Cum s-a salvat Lance Armstrong de la faliment: „Asta am făcut”

Distribuie

Cum s-a salvat Lance Armstrong de la faliment: fostul ciclist american , care este în mijlocul unor procese de despăgubire de milioane dolari pentru cazul său de dopaj, a anunţat că, o investiţie în Uber Technologies Inc, i-a salvat familia din punct de vedere financiar, relatează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Armstrong, care a fost deposedat de cele 7 victorii în Turul Franţei şi a fost suspendat pe viaţă din sport pentru dopaj, a dat 100.000 dolari unui fond de capital de risc, care i-a investit în Uber în anul 2009.

”Asta a salvat familia mea, a declarat Armstrong pentru CNBC, care nu ştia că a devenit acţionar la Uber, într-un moment în care compania era valorizată la 3,7 milioane dolari. Uber va fi listată public în 2019, iar valoarea de piaţă este evaluată acum la 120 miliarde dolari.

Fostul campion nu a dezvăluit cât valorează acum investiţia sa, dar a apreciat că este vorba de o sumă între 10 şi 50 milioane dolari: ”Este undeva pe aici. Dar, sunt mulţi bani”. Texanul a fost suspendat din viaţă din sport în 2012, după ce Agenţia americană antidoping (USADA) l-a acuzat că a orchestrat una dintre cele mai sofisticate scheme de dopaj din ciclism.

Armstrong a dezvăluit că s-a dopat în ianuarie 2013, cu prilejul unei emisiuni realizată de celebra Oprah Winfrey.

Lance Armstrong plătește 5.000.000 de dolari și scapă de proces. Ciclistul, radiat din istoria sportului

Citește mai multe despre Lance Armstrong, faliment, salvare și uber pe Libertatea.

Comentarii