Mergi direct la conținut »
Dănuț Lupu povestește cum a trecut peste ”cumpăna vieții”: ”La un moment dat, am mai respirat cu doar 8% din capacitatea plămânilor”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Dănuț Lupu povestește cum a trecut peste ”cumpăna vieții”: ”La un moment dat, am mai respirat cu doar 8% din capacitatea plămânilor”

Dănuț Lupu a avut miecuri dimineață prima apariție publică, după ce a fost externat din spital. 

Fostul internațional a dezvăluit că a renunţat la ţigări şi că a slăbit 15 kilograme, în cele trei săptămâni infernale petrecute la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București. El a fost diagnosticat cu o dublă pneumonie acută cu insuficienţă respiratorie severă. 

”Am avut un edem pulmonar, o infecție foarte puternică la plămâni. La un moment dat, am mai respirat cu doar 8% din capacitatea plămânilor, nimic altceva. Lumea mai e și rea, mai e și bună, important e că am reușit și le mulțumesc în primul rând doctorilor că au avut grijă de mine și îi mulțumesc organismului că m-a ajutat în această cumpănă a vieții.

Poate și colegii mei vor învăța că, odată cu trecerea anilor, nu mai suntem tineri. Am renunțat și la țigări și mă bucur că nu le duc lipsa. Zici că treci ușor peste plăcerile vieții. Cred că sunt foarte mulți jucători care fumează”, a spus Lupu, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Problema Steaua

Fostul mare fotbalist este conectat în continuare la actualitățile din fotbalul românesc, iar Dinamo are un loc aparte în inima lui:

”Singura pe care o am eu e că Steaua a început să joace bine și cred că totuși rămâne principala candidată pentru titlu. Mi-aș dori din tot sufletul ca Mircea Rednic să reușească să țină jucătorii în formă bună în care au început, dar trebuie să recunoaștem că Steaua a făcut niște transferuri foarte bune”, a adăugat Lupu.

”Rapid promovează”

”Sunt sigur că vor promova, dar problema e ce vor face din vară încolo, fiindcă sunt alte cheltuieli, alte pretenții. La cum l-am văzut pe domnul Moraru, mi-e greu să cred că va băga mâna în buzunar”, a comentat fostul mijlocaş şi situaţia Rapidului.

În vârstă de 48 de ani, Lupu s-a retras din activitate în 2001, după ce, de-a lungul carierei, a jucat pentru Dinamo Bucureşti, Panathinaikos (Grecia), Korinthos(Grecia), OFI Creta (Grecia), Rapid Bucureşti, Brescia (Italia) şi Tzafririm Holon(Israel), câştigând cinci trofee.

La echipa naţională, Dănuţ Lupu a strâns 14 selecții, între 1989 şi 1998, şi a făcut parte din lotul României la Campionatul Mondial din 1990, disputat în Italia.

Close
Închide
  Close