Mergi direct la conținut »
Lupu a trăit experiența vieții de fotbalist la Petroșani, la un Jiul - Dinamo: ^”L-am bătut și pe teren, și la vestiar. ”Te voi bate și la București!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Lupu a trăit experiența vieții de fotbalist la Petroșani, la un Jiul – Dinamo: ^”L-am bătut și pe teren, și la vestiar. ”Te voi bate și la București!”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Miercuri, 27 ianuarie 2016, 10:10

Dănuț Lupu a avut parte, în cariera sa, de numeroase meciuri încinse. Unul dintre ele s-a consumat în august 1996, la Petroșani, în meciul Jiul – Dinamo, când fostul internațional a primit o corecție fizică chiar pe gazon.

Ad placeholder

”Responsabil” cu bătaia a fost chiar președintele de atunci al echipei Jiul, Miron Cozma. Supărat că Dănuț Lupu a intrat ”mișelește” asupra vedetei locale Vasile Matincă, fostul lider al minerilor din Valea Jiului a intrat pe teren și s-a răfuit cu atacatorul.

”Mamă, ce bătaie i-am dat atunci lui Lupu! M-am enevrat teribil, după ce am văzut că l-a luat mișelește, pe la spate, pe Matincă. M-am dus peste Lupu și l-am luat la bătaie. L-am bătut și pe teren, și la vestiar”, a rememorat acele momente, pentru Libertatea, Miron Cozma. Acesta a continuat cu dezvăluirile incendiare: ”La vestiar, am bătut toată echipa lui Dinamo, cu antrenorul Marian Bondrea în frunte. Păi bine, mă, vii la Petroșani să ne omori pe teren? Le-am arătat ”milițienilor” că lucrurile nu stau chiar așa”.

MIRON COZMA

Conflictul dintre Cozma și Lupu putea avea un nou episod, în meciul retur, de la București, dar până la urmă lucrurile n-au mai degenerat. ”I-am zis lui Lupu, după meciul de la Petroșani: ”Bă, te-am bătut pe teren și la vestiare, te voi bate și la București!”. Însă, la jocul din Capitală, a venit Nicu Gheară la mine și mi-a spus: ”Băi, nebunule, să nu cumva să mai dai în Lupu, că tu dai rău de tot. Mai bine îl bat eu!” Am râs și ne-am împăcat”, a mărturisit Luceafărul Huilei.

Despre situația de acum a fostului mare fotbalist, Miron Cozma a precizat: ”Ce a fost, a fost! Sincer, îi doresc din toată inima lui Dănuț Lupu să se facă bine. E băiat tânăr și mai are mult de trăit. Trebuie să fie tare și să treacă cu bine de această încercare a vieții”.

Citiți și

MECIUL LUI LUPU! Fiul lui Dănuț oferă detalii în premieră: fostul mijlocaș de geniu e internat la Terapie Intensivă și ar putea fi nevoit să trăiască cu doar o jumătate de plămân!

Lupu este autorul unor vorbe care au intrat în folclorul fotbalului românesc! ”Torje e bun să bați tabla pe casă cu el!”

Partida încinsă de la Petroșani dintre Jiul și Dinamo a avut loc la 25 august 1996, în etapa a 4-a în, pe atunci, Divizia A. A câștigat Jiul cu 1-0 și a urcat pe locul doi, cu 9 puncte, la egalitate cu lidera Dinamo, dar cu un golaveraj inferior.

Ad placeholder
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
Recomandări
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
 

Dinu și Borcea, alergați

Nu numai antrenorii și jucătorii de la Dinamo au avut parte de un tratament special la acel meci de la Petroșani, ci și conducătorii clubului bucureștean. Doi dintre ei, Cornel Dinu și Cristi Borcea, au fost luați, la rândul lor, în ”collimator” de Miron Cozma, dar au scăpat cu fuga. Cel puțin așa spune fostul lider al minerilor din Valea Jiului. ”Eram supărat rău, după faza cu Matincă. I-am alergat pe Dinu și pe Borcea. Au scăpat amândoi fugind mâncând pământul”, și-a reamintit Miron Cozma.

borcea dinu 2000

Suspendat doi ani

După ”bătălia de la Petroșani”, Federația Română de Fotbal a luat măsuri. Astfel, în ședința din 26 august 1996 a Comitetului de Urgență al FRF, Miron Cozma a fost suspendat din activitatea fotbalistică pentru doi ani și a primit o amendă de zece milioane de lei. Filmul evenimentelor, înregistrat de camerele video, a fost următorul: Matincă (Jiul) l-a lovit cu palma peste față pe Mohora (DInamo), iar Lupu (DInamo) l-a ”ars” pe Matincă. Imediat cum arbitrul a fluierat pauza meciului, Cozma l-a lovit cu capul în gură pe Lupu. Ce s-a mai întâmplat la vestiare, doar personajele implicate știu cu exactitate. Cert este că gruparea Jiul a primit un ultim avertisment.

Ad placeholder

Citiți și

Mulțumesc, Dănuț Lupu!

Adevărul despre situația medicală a lui Dănuț Lupu!

Ad placeholder
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Cine este soțul Oanei Roman. Are o nouă meserie. Unii s-ar rușina să facă asta
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine este soțul Oanei Roman. Are o nouă meserie. Unii s-ar rușina să facă asta
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close