Cu vreo zece ani în urmă, patinoarul ”Mihai Flamaropol” din Capitală mustea de lume. Abia dacă aveai loc să arunci un ac în vacarmul infernal creat la eternele derby-uri dintre Steaua şi Sport Club Miercurea Ciuc.

Iubitorii hocheiului pe gheață veneau ca la un adevărat regal sportiv. Totul s-a năruit asemenea unui castel de nisip, iar patinoarul a ajuns o clădire schimonosită de trecerea timpului şi de neglijenţa celor care au trecut în ultimii ani pe la conducerea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.

Acum, ceea ce a fost cândva leagănul hocheiului bucureştean a devenit o ruină, care nu mai poate suporta nici măcar scrijelirea unui vârf de patină.

Cu toate astea, Tibi Iliescu, unul dintre reprezentanţii Biroului Federal, s-a gândit ca, înainte de Crăciun, să-i strângă pe micii hocheiştii pentru a le oferi câteva cadouri.

A adus şi un brăduţ, pe care l-a aşezat în mijlocul arenei de ciment. După Crăciun, pomul a rămas acolo, adunând parcă în crengile lui zgomotul loviturilor de pucuri care se izbeau de mantinelă, trase parcă dintr-o mitralieră ale cărei gloanţe păreau că nu se mai termină.

patinoar

Patinoarul ”Mihai Flamaropol” este în paragină, dar are brad pe teren FOTO: Dan Bistriţeanu (Libertatea)

Urmărește-ne pe Google News