Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Documentele lui Marius Vecerdea: ”Un afacerist maghiar a cumpărat licența turneului de tenis de la București cu 20.000 de euro, iar Federația a răscumpărat-o cu 300.000 de euro, bani din Fondul de Rezervă al statului”

Fin și antrenor personal al președintelul României, Marius Vecerdea, cel care se află într-un război deschis cu Federația Română de Tenis de mai mulți ani, prezintă o serie de documente pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

De Daniel Conțescu,

  • Sibianul susține că Federația Română de Tenis a cedat licența de organizare a turneului de la București unui afacerist maghiar, Marky Jeno, cu 20.000 de euro, și a răscumpărat-o cu 300.000 de euro, bani veniți printr-o suplimentare de buget aprobată printr-o Hotorâre de Guvern de ministrul sporturilor, Bogdan Matei, de ministrul de finanțe Eugen Teodorovici și de premierul Viorica Dăncilă, la cererea FRT.
  • Pentru a primi banii, 1.400.000 de lei, nota de fundamentare s-ar fi prevalat de numele unor sportive române, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu ori Monica Niculescu, toate absente de la turneul din vară de la București!
  • ”Înainte de terminarea mandatelor, s-au folosit de numele Simonei Halep pentru a delapida fondul de rezerva la dispoziția Guvernului”, afirmă Vecerdea.

”Așa sunt delapidați banii noștri, dragi români, cu manipularea și folosirea unor valori românești precum Simona Halep, sunt convins ca fără știrea ei. Fraudarea banilor banilor din fondul de rezervă al statului s-a făcut folosind numele Simonei Halep, Mihaelei Buzărnescu, Monicăi Niculescu (toate absente de la turneul WTA de la București), și plătind unei persoane fizice străine taxa de licența a unui turneu privat la prețul de 15 ori mai mare decât prețul real, afișat pe site-ul oficial al WTA!”

Marius Vecerdea:

”Jeno Marky, cetățean maghiar apropiat de premierul Ungariei, a cumpărat licența anuală a turneului de la WTA cu 20.000 $ și a vândut-o mai departe FR de Tenis cu 300.000 $ din banii romanilor, direct din fondul de rezerva la dispoziția Guvernului!”, mai afirmă Vecerdea.

În ultimele ore, Vecerdea a mai făcut postări cu acuzații la adresa Federației, ele fiind, în același timp, în afară de acuzații, și un vehicol electoral.

”Acesta este motivul, dragă Simona, pentru care a fost trimis dosarul înapoi la Tribunal! Acesta este motivul pentru care ai fost târâtă într-o astfel de mocirla. Acesta este motivul pentru care ai fost folosită, pentru a acoperi toate fărădelegile acestori impostori”, a mai scris Vecerdea.

Astăzi a fost semnat contractul şi este oficial: turneul se va desfăşura în Bucureşti cel puţin încă un an, între 13 și 21 iulie.

George Cosac, fostul președinte FR de Tenis, în aprilie 2018, pentru www.frt.ro.

Din păcate, Federația de Tenis din Ungaria a fost informată de conducerea WTA că nu l-a autorizat pe Jeno Marky să fie organizatorul unui turneu de tenis în Ungaria în 2019.

Federația maghiară de tenis:

La turneul de la București au participat doar Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan, Elena Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian și Irina Bara, ultimele trei cu wild-card-uri.

În finală de simplu, Patricia Țig fost învinsă de kazaha Elena Rybakina, cu 6-2, 6-0. La dublu Jaqueline Cristian / Gabriela Ruse – Viktoria Kuzmova / Kristyna Pliskova 4-6, 6-7 (3)

LIVE BLOG | BRD Bucharest Open 2019. Patricia Țig a pierdut finala de simplu. Perechea Kuzmova-Pliskova, campioană la dublu

  • Turneul a fost dotat cu premii totale de 250.000 de dolari şi găzduit de Arenele BRD din capitală.
Close
Închide
  Close