Mergi direct la conținut »
Eduard Grosu a căzut și și-a schimbat bicicleta în etapa cu numărul 11 din Turul Italiei
Sport Libertatea > Sport > Eduard Grosu a căzut și și-a schimbat bicicleta în etapa cu numărul 11 din Turul Italiei

Eduard Grosu a căzut și și-a schimbat bicicleta în etapa cu numărul 11 din Turul Italiei

Desfășurată pe ploaie, etapa cu numărul 11 din Turul Italiei, desfășurată între Forli și Imola, a fost câștigată de rusul Ilnur Zakarin (Katiușa). Lider al cursei rămâne spaniolul Alberto Contador (Tinkoff - Saxo), în timp ce românii Serghei Țvetcov (Androni) și Eduard Grosu (Nippo Vini Fantini) se află pe 164, respectiv pe 176.

Ajuns primul pe circuitul de motorsport de la Imola, Ilnur Zakarin a fost cronometrat în 3h 55:08, fiind urmat la 53 secunde de grupul evadaților printre care s-a aflat Carlos Betancur (AG2R la Mondiale). Lider al cursei, Alberto Contador a reușit să-și păstreze poziția, el fiind urmat la 3 secunde de italianul Fabio Aru și la 46 secunde de spaniolul Mikel Landa (ambii de la Astana).

În etapa de miercuri, atât Țvetcov, cât și Grosu au avut o întârziere de circa 19 minute față de câștigător, sosind cu ultimul grup de cicliști. La câteva ore după sosirea la Imola, Eduard Grosu a postat următorul mesaj pe contul pe care îl are pe Facebook: ”Ghinionist? Eu? Deloc… Vă las pe voi să decideți. Deci, se pleacă foarte tare. Stau pe față să mă bat la sprint. La 300 m doi se dau la o parte și îmi fac gaură. Nu-i nimic, e doar un sprint. Vin pe 5. Începe prima cățărare după 17 km, rămân agățat de micuțul grup care era în față. Doua viraje se cade exact în fața mea, pe jos și eu. Mă ridic și plec, doar că bicicleta nu mai schimbă… Aștept mașina care era după cei din spate deoarece grupul era fracționat în multe grupulețe. Schimb bicicleta la km 25 aproximativ și de acolo n-am mai reușit să prind plutonul, ci doar un grup de 110 persoane cu vreo 30 km înainte de final. Ghinionist? Nu!”

Astăzi se dispută etapa a 12-a, între Imola și Vicenza, pe distanța a 190 kilometri.

Close
Închide
  Close