Selecționerul Anghel Iordonescu a pus totul la punct, inclusiv legătura cu Dumnezeu. În cantonamentul naționalei de la La Chappele-en-Serval s-au făcut rugăciuni pentru ca echipa noastră să fie în grațiile divinității.

De această latură s-a ocupat unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF, prezent în delegația oficială, preotul ortodox orădean Alexa Krenek (48 de ani), care este președintele echipei CS Oşorhei (L3). ”Toată lumea îmi spune părinte. Atât jucătorii, cât și domnul Iordănescu. Cu selecționerul am o relație aparte, poate și pentru că dânsul este foarte credincios”, ne-a explicat protectorul din umbră al naționalei. 

Krenek.jpg

 ”M-am rugat pentru tricolori, la fel cum o fac și pentru echipa mea de club. Atenție însă, Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă! Trebuie să facem și noi ceva. Nu-i putem cere chiar orice Domnului. Tot timpul trebuie să ne rugăm la Dumnezeu, să păstrăm relația cu El, nu doar când ajungem în situații dificile. Nu-i greu. 

Îmi place să cred că vom fi protejați de Cel de Sus la acest turneu final, care se desfășoară într-o țară cu mulți atei. Am văzut că tricolorii sunt și ei foarte credincioși. Se roagă pentru sănătate, bunăstare, și să aibă performanțe.

Am o relație specială cu Claudiu Keșeru, bihorean de-al meu, și cu Steliano Filip, a cărui familie s-a mutat de curând în parohia Cihei, unde sunt preot”.

Părintele-președinte, Alexa Krenek, s-a referit și la pupatul iconițelor în public de către Tata Puiu: ”În Biblie scrie închide-te în cămara ta, nu trâmbița credința în Dumnezeu. Domnul Iordănescu simte că acea cruciuliță pe care o ține în mână în timpul meciurilor îi dă putere. Din câte am observat, el se ascundea la început când pupa iconițele, dar presa vede tot. Important este cum prezentați și voi aceste lucruri”. 

Iordanescu-cruce-e1458760623118-764x603

În cantonamentul naționalei stau aprinse zi și noapte candele cu untdelemn aduse de la muntele Atos, pentru a asigura tricolorilor o stare de spirit bună.  

Preotul Alexa Krenek este și duhovnicul lui Gică Popescu. ”Am o relații de prietenie foarte strânsă cu Gică. L-am vizitat des ca duhovnic în perioada grea petrecută în detenție”. (DETALII, AICI)

Părintele spune că se simte în siguranță la Paris. ”Nu-mi e teamă de atentate. Măsurile de securitate sunt maxime, iar regulile foarte stricte. Spre exemplu, nu putem pleca singuri la plimbare prin oraș. Când vrem să părăsim hotelul anunțăm forțele de ordine și mergem însoțiți”, a explicat Alexa Krenek, membru în Comitetul Executiv al FRF din 2013.

Primă de 15.000 de euro

Membrii Comitetului Executiv al FRF vor încasa 15.000 de euro primă pentru calificarea naționalei la Euro 2016. Decizia a stârnit o reacție dură din partea lui Florin Prunea, și el component al guvernului fotbalului românesc. ”Nu înțelegem reacția lui, mai ales că a votat pentru acordarea acestor prime. Doar președintele Ligii, Gino Iorgulescu, s-a abținut. Gino ar fi dorit să primească primă și secretarul general al Ligii, Iustin Ștefan. Mai mult, șeful Ligii ar fi vrut ca vicepreședinții FRF, adică el și Octavian Goga, să ia mai mult decât 17.000 de euro, când s-a stabilit”, a dezvăluit un federal de rang înalt, pentru Libertatea. 

Comitetul Executiv FRF

Libertatea va transmite LIVE BLOG Romania – Franța, meciul unei generații

Urmărește-ne pe Google News