Mergi direct la conținut »
Euro 2016. Boloni îl face praf pe un jucător al naționalei: ”O să mai ia vreo 10 kile pe el. E o ruşine!”. Definește Liga 1 ca fiind un ”rahat”!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Euro 2016. Boloni îl face praf pe un jucător al naționalei: ”O să mai ia vreo 10 kile pe el. E o ruşine!”. Definește Liga 1 ca fiind un ”rahat”!

Euro 2016. Boloni îl face praf pe un jucător al naționalei: ”O să mai ia vreo 10 kile pe el. E o ruşine!”. Definește Liga 1 ca fiind un ”rahat”!

România a părăsit Euro 2016 pe uşa din dos, după ce a terminat Grupa A pe ultimul loc, cu un singur punct. Elevii lui Anghel Iordănescu au fost învinşi de Franţa, 1-2, şi de Albania, 0-1, şi au reuşit un egal cu Elveţia, 1-1. Fostul selecţioner al României, Ladislau Boloni, a făcut o radiografie a prestaţiei tricolorilor la turneul final din Franţa. Loți face declarații nemiloase!

De Daniel Conțescu,

„Dragoş Grigore mi-a plăcut. Pintilii s-a ridicat la un anumit nivel. Mi-au plăcut Stancu şi Andone. Chiricheş ar fi putut oferi mai mult. Săpunaru şi-a făcut datoria. Iar Tătăruşanu a avut destule intervenţii bune, ar fi putut fi jucătorul turneului pentru România, însă, din păcate, a avut cele două greşeli cu Franţa şi cu Albania, care ne-au costat scump.”, a declarat Boloni pentru ”Adevărul”.

”Pun o întrebare: era un jucător tehnic acum vreo doi, trei ani, Gabi Iancu. Unde e acum acest talent? Cum l-am pedepsit şi cum l-am educat, atunci când a fugit de la cantonamentul naţionalei de tineret? Ce am făcut ca el şi alţii ca el să nu dispară? Bun, dar în acelaşi mediu cresc jucători defensivi de calitate, ca un Chiricheş, care e totuşi la Napoli… E mai uşor să creşti un jucător defensiv, care e responsabilizat datorită poziţiei pe care o are în teren, decât unul ofensiv. Dacă ţi-a greşit portarul, imediat îl pedepseşti. Dar dacă atacantul ţi-a greşit zece pase, zici că asta e un talent, e Dumnezeu şi să-l iertăm. Uite, mă obligi să vorbesc vulgar, deşi nu-mi place. Ne c…m pe noi, dacă Iancu a dat o centrare bună, dar nu ştim să-l şi responsabilizăm, atunci când a greşit (urlă). Şi avem exemple şi în naţionala de acum”, a continuat Loți.

”Campionatul intern e un rahat!”

Accidentat în ultimul meci, cu Albania, Alibec a fost aspru criticat de Boloni: ”O să mai ia vreo 10 kile pe el. E o ruşine! E gras, lent şi pute a lene. Nu e un jucător de nivel internaţional. A fost, totuşi, cel mai bun din campionatul intern. Campionatul intern e un rahat! E execrabil! E o tristeţe pentru campionatul intern că Alibec a fost cel mai bun. Eu mă iau după acest campionat?! Dacă mă iau după el, Alibec poate fi bun pentru o Balcaniadă. Aşa da. Dar nu pentru un Campionat European. Păi, băiatul asta a intrat în meciul cu Franţa, a căzut de zece ori, n-a ţinut de nicio minge, s-a certat de cinci ori cu arbitru şi, într-un final, a pierdut balonul la faza dinaintea golului marcat de Payet. El a crezut că joacă, în continuare, la Astra. Dar pe mine nu mă interesează nici Alibec, nici Iancu. Şi atunci? Nu prestaţia jucătorilor e importantă acum. Problema e la alt nivel. Trebuie să vedem lucrurile mai în profunzime”.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Întrebat de ce echipe ca Irlanda de Nord sau Albania au reuşit să adune mai multe puncte decât noi la Euro 2016, Boloni a răspuns: ”Au caracter! Au c…e! Ceea ce noi n-avem. Iar de asta suferă românii acum. Dar la noi se vorbeşte mereu de forţa grupului, de atitudine… Noi minţim tot timpul. Credem că o să găsim tot timpul o şmecherie. Dar şmecheria nu ţine aproape niciodată, deşi noi credem altfel. Şi, încă o dată, cum putem avea jucători de caracter? Asta trebuie clădit în timp. Şi caracterul ţi-l formează colegul de cameră, antrenorul, preşedintele, anturajul. E o discuţie mai profundă, iar noi, după cum am spus, suntem campioni mondiali la lucruri superficiale”.

Boloni a pregătit naționala României și în perioada 2000-2001, înainte de a pleca la Sporting Lisabona. Din 13 meciuri ca antrenor al ”tricolorilor”, Boloni a câștigat 8, a remizat în două și a pierdut trei. Ladislau Boloni are 108 selecţii şi 25 de goluri ca jucător la naţionala României.

Close
Închide
  Close