Mergi direct la conținut »
Euro 2016. Tricolorii încasează o primă colosală dacă înving Albania și se califică în optimi. Variantă pentru Iordănescu | EXCLUSIV
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Euro 2016. Tricolorii încasează o primă colosală dacă înving Albania și se califică în optimi. Variantă pentru Iordănescu | EXCLUSIV

Naționala de fotbal a României a acumulat un singur punct după primele două partide de la Euro 2016 și va juca duminică, împotriva Albaniei un meci crucial pentru calificarea în optimi.

De Daniel Conțescu,

Tricolorii sunt extrem de motivați și din punct de vedere financiar. Conducerea Federației Române de Fotbal le-a promis foarte mulți bani dacă realizează obiectivul propus, calificarea în optimi.

”Jucătorii vor împărți între ei întreaga sumă pe care Federația o primește de la UEFA pentru fiecare punct obținut în grupă. Până acum avem 500.000 de euro, pentru egalul cu Elveția. Dacă înving Albania  vor avea în total 1,5 milioane de euro”, a explicat un federal de rang înalt.

Practic, fiecare dintre cei 23 de tricolori prezenți în Franța ar urma să încaseze câte 65.000 de euro.

FRF va rămâne în cont cu 500.000 de euro sau cu un milion, dacă facem egal cu Albania și nu ne calificăm. 

Varianta Michael Laudrup

De asemenea, conform unor surse federale, selecționerul Anghel Iordănescu pleacă sigur dacă naționala nu prinde ”sferturile”. Se vorbește despre un selecționer străin, olandez sau danez. Unul dintre numele vehiculate este cel al fostei mari glorii a naționalei Danemarcei, Michael Laudrup, ultima oară la Lekhwiya Sports Club, în Qatar.

Austriacul Josef Uridil este singurul selecționer străin din istoria naționalei României (1934).

Clasamentul grupei A: 1. Franța 6 p (4-1), 2. Elveția 4 p (2-1), 3. România 1 p (2-3), 4. Albania 0 p (0-3).

În optimi se califică direct primele două clasate din cele șase grupe, plus patru cele mai bune locuri 3.

Chiricheș și Grigore au luat 185.000 de euro 

Pentru calificarea la Euro 2016, tricolorii au fost recompensați cu 3,5 milioane de euro din suma de 8 milioane virată de UEFA în contul FRF. Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore, singurii integraiști din preliminarii, au luat câte 185.000 de euro.

Membrii Comitetului Executiv și-au dat și ei prime pentru calificarea la turneul final, în cuantum total de 650.000 de euro.

Din cei 650.000 de euro, președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, îi vor reveni aproximativ 90.000 de euro. 

Membrii au primit câte 15.000 de euro, iar vicepreședinții FRF, Gino Iorgulescu și Octavian Goga, câte 17.000 de euro. 

Close
Închide
  Close