Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV Tribuna a II-a a stadionului Rapid se va numi ”Constantin Mincea”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > EXCLUSIV Tribuna a II-a a stadionului Rapid se va numi ”Constantin Mincea”

EXCLUSIV Tribuna a II-a a stadionului Rapid se va numi ”Constantin Mincea”

Oficialii clubului Rapid au luat o decizie total neaşteptată! Hotărârea nu este legată de rezolvarea problemelor financiare ale clubului, ci de stadionul ”Valentin Stănescu”.

Şefii din Grant au decis ca Tribuna a II-a a legendarei arene giuleştene să poarte numele unui fost lider marcant al galeriei alb-vişinii. Este vorba despre Constantin Mincea.

Tribuna a II-a a stadionului ”Valentin Stănescu” FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)

Tribuna a II-a a stadionului ”Valentin Stănescu” FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)

Poreclit ”Geamgiul”, Mincea a încetat din viaţă în 2005, la vârsta de 63 de ani, din cauza cancerului. Acesta a renunţat să mai conducă galeria rapidistă în 2002, chinuit de boala necruţătoare.

Decizia conducătorilor rapidişti a fost luată la solicitarea suporterilor. Patronul Valerii Moraru ş-a dat imediat acordul. Giuleştenii vor oficializa noua denumire a Tribunei a II-a la derby-ul cu Dinamo, din etapa a 9-a a Ligii I. Tribuna a II-a, acolo unde s-a mutat galeria după incidentele de la aniversarea celor 91 de ani de la înfiinţarea clubului, a fost cosmetizată de suporteri cu forţe proprii înaintea partidei cu U Cluj.

Unic în România

Constantin Mincea a fost un personaj cu o poveste uluitoare. S-a impus ca lider al suporterilor prin felul lui deschis de a fi, pentru vocea sa extrem de zgomotoasă, dar mai ales pentru că mereu a militat pentru aplanarea conflictelor care îi aveau în centrul atenţiei pe fani.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

”Geamgiul” a fost cel mai longeviv şef de galerie din istoria unei echipe de fotbal din România. Mincea i-a condus pe fanii giuleşteni timp de 32 de ani.

constantin micea

Constantin Mincea, fostul şef al fanilor rapidişti FOTO: rapidulnostru.blogspot.com

”M-a luat de la 6 ani în Giuleşti. Noi, susţinătorii Rapidului, am înfiinţat prima ligă a suporterilor din ţara asta. La noi nu se certa nimeni”, fiul lui Mincea.

Imediat după retragerea ”Geamgiului”, Mincea jr a preluat conducerea suporterilor rapidişti, până în 2004. Apoi, şeful galeriei a devenit Gigi Corsicanu’, care ”păstoreşte”, din umbră,  şi în prezent ”Legione Granata”.

”Peluza Văcăroiu”

Peluza dinspre sala de sport, acolo unde până nu demult a fost ocupată de galeria Rapidului, este cunoscută ca ”Peluza Văcăroiu”. Acel sector a fost consolidat pe vremea când Nicolae Văcăroiu, mare simpatizant al Rapidului, era prim ministru.

Este peluza care la mijlocul anilor 80 a închis Potcoava Giuleştiului. Demnitarul a susţinut consistent eforturile de marire a capacitatii stadionului, cifrată, înainte de apariţia celei de a doua peluze, la 12.160 de locuri. În prezent, arena are o capacitate de 19.100 de locuri, în întregime pe scaune de plastic.

 

 

 

 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close