Mergi direct la conținut »
Raţ: "Dacă Olanda i-a dat Spaniei 5-1, cu noi era normal să defileze!"
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Raţ: „Dacă Olanda i-a dat Spaniei 5-1, cu noi era normal să defileze!”

Olanda a uimit întreaga lume cu victoria zdrobitoare împotriva Spaniei, scor 5-1. Nu şi pe fotbaliştii echipei noastre naţionale care au simţit pe pielea lor forţa ”Portocalei Mecanice” în preliminariile CM 2014, când Van Persie şi compania ne-au dat de două cu terenul în cap: 1-4, la Bucureşti, şi 0-4, la Amsterdam.

Prezent pe teren în ambele partide în calitate de căpitan de echipă, fundaşul stânga Răzvan Raţ (33 de ani) consideră că Olanda poate emite pretenţii la titlul mondial.

SportNews.ro: Răzvan, aţi simţit pe pielea voastră forţa Olandei în preliminarii, când aţi luat opt goluri în două meciuri. Te-a surprins victoria de proporţii a olandezilor în faţa Spaniei?
Răzvan Raţ: Teoretic, este o mare surpriză ţinând cont că Spania este campioană mondială şi europeană en-titre. Dar practic, Olanda face parte din marile puteri fotbalistice şi poate învinge pe oricine. Diferenţa de scor este, într-adevăr, prea mare.

Vă consolează în vreun fel acest 5-1 administrat Spaniei? Voi aţi fost desfiinţaţi de specialişti după ce olandezii v-au învins 1-4 şi 0-4.
Nu vreau să caut scuze acum şi să spun că dacă Olanda a bătut Spania cu 5-1, cu noi era normal să defileze. Poate altfel s-ar fi scris istoria meciului dacă Silva nu rata acea mare ocazie la 1-0 pentru Spania. Cu noi, la fel. Cine ştie cum ar fi decurs jocul de la Bucureşti dacă am fi deschis noi scorul la bara lui Torje din lovitură liberă.

”Olanda poate emite pretenţii la câştigarea Cupei Mondiale, la fel de bine ca şi Germania, Argentina sau Brazilia. Are o forţă ofensivă extraordinară, am simţit-o pe pielea noastră. E greu să-i faci faţă lui Robben, care fost măsurat cu o viteză incredibilă, 37 de kilometri pe oră”

Care este favorita ta la acest Mondial?
Nu am o favorită anume, dar aştept foarte mult de la Germania. Brazilia nu m-a impresionat în meciul cu Croaţia. N-a arătat senzaţional şi a câştigat datorită arbitrajului. N-am înţeles de ce nu a jucat deloc Fernandinho, şi nu spun asta pentru că a fost colegul meu la Şahtior, dar a făcut un sezon excelent la Manchester City.

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo
Recomandări

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo

 

„E greu de tot să vezi Mondialul la televizor”

Cum se vede Mondialul la televizor?
Greu de tot, mai ales că urmează să intre în competiţie şi Grecia, iar eu sunt în vacanţă în Grecia, la Halkidiki. Asta este, viaţa merge mai departe. N-a fost să fie!

Cine crezi că va deveni jucătorul turneului, Messi, Neymar sau Cristiano Ronaldo?
Din câte am înţeles, Ronaldo nu este în cea mai bună formă fizică. Messi vrea să demonstreze că poate fi şi la naţionala Argentinei la fel de important ca la Barcelona. Neymar a început excelent, cu două goluri contra Croaţiei. Toţi vor să fie cei mai buni. Să nu-i excludem din calcule pe Van Persie şi pe Robben, care şi-au depus deja candidatura la trofeul de cel mai bun jucător al turneului după prestaţiile fantastice din meciul cu Spania.

”Primele meciuri au fost destul de spectaculoase, cu goluri multe, dar şi cu multe greşeli de arbitraj. Nu înţeleg de ce FIFA nu a implementat la acest Mondial sistem cu cinci arbitri. Sper ca în viitorul cât mai apropiat să fie introdusă şi proba video pentru a elimina erorile care pot influenţa rezultatele meciurilor”

 

 

Close
Închide
  Close