MENIU CAUTĂ
19 Mai. 2015 13:28

Ioan Becali are de dat 1.000.000 de lei, după un atac la persoană! EXCLUSIV

Distribuie

Încarcerat pe 4 martie 2014 în ”Dosarul Transferurilor”, având de executat o pedeapsă de șase ani și patru luni, fostul impresar FIFA Ioan Becali mai are cel puțin o tinichea de coadă, și una tot de natură penală, pentru instigare la mărturie mincinoasă (în acest dosar, aghiotantul său, Daniel Stanciu, s-a trezit cu plângere penală pentru declarație mincinoasă)! În plus, ex-agentul a pierdut recent un proces civil de pe urma căruia are de plătit 1.000.000 de lei (circa 250.000 de euro). Cazul este unul spectaculos și oferă dimensiunea mizeriei din fotbalul românesc, precum și caracterul indivizilor care îl populează, dispuși la tertipuri de orice fel, pentru a se îmbogăți. Nici mai mult, nici mai puțin, Ioan Becali este bănuit că a vândut unor bulgari un jucător care nu-i aparținea! Iar proprietarul fotbalistului, Gloria Bistrița, nu s-a ales cu nimic! Detaliile acestui caz halucinant, care seamănă izbitot cu dosarele care au dus la condamnări răsunătoare în ”Dosarul Transferurilor” (cluburile au sărăcit, iar impresarii și președinții s-au îmbogățit), în cele ce urmează.

Totul a început de la negocierile demarate de clubul Gloria Bistrița pentru vânzarea atacantului brazilian Junior Moraes. Atacantul era la mare căutare, iar Steaua îl curta insistent. Jucătorul, reprezentat la negocieri de către Ioan Becali, era dorit cu ardoare către patronul Gigi Becali. În februarie 2011, Ioan Becali descinde în Antalya (Turcia), unde se afla în cantonament formația Gloria Bistrița, la care era legitimat atunci Morais. Și spune că are o ofertă de nerefuzat pentru atacant. Nu era Steaua, fiindcă agentul urmărea să dea un tun folosindu-se de o formație din străinătate!

Tratativele nu aduc nimic bun și se încheie cu un scandal în holul hotelului. Se bănuiește că pe Jean Pădureanu, președintele ardelenilor, Ioan Becali ar fi putut să-l 'facă din vorbe', mai ales că erau prieteni de combinații. Însă, Gloria avea atunci un vicepreședinte, Heinrich Schorsch, greu de dus cu zăhărelul, care s-a opus tranzacției și care a încurcat ițele. Atunci, Ioan Becali a făcut circ și a fost evacuat din hotel de către forțele de ordine. Părțile nu s-au înțeles la bani și s-a produs ruptura.

Marian Aliuță, agentul lui Ioan Becali?

S-a decis ca Junior Moraes să meargă la Metalurg Donețk, oferta ucrainenilor apărând de nicăieri, în condițiile în care în pole-position era Steaua. Apropiații Gloriei au considerat ulterior, după derularea evenimentelor, că totul s-a făcut la comandă, după un plan bine stabilit, scopul fiind ca Ioan Becali să iasă în câștig, iar gruparea bistrițeană să fie prejudiciată.

Morais, al căruit preț de transfer era de 700.000 de euro plus TVA pentru Steaua sau 1.000.000 de euro fără TVA, dacă ar fi fost cedat într-o țară a Uniunii Europene, a mers la Metalurg Donețk. În Ucraina, odată cu Morais, director sportiv ajunge și Marian Aliuță. Timp de șase luni, Gloria Bistrița nu primește niciun ban pe jucător, iar Morais devine jucător liber de contract în august 2011. Totul pare să fi fost premeditat. În acel moment, Ioan Becali îl ia pe jucător și îl duce la ȚSKA Sofia. Ca și cum ar fi fotbalistul lui! Încasează toți banii de la bulgari, iar Gloria rămâne să fluiere a pagubă!

Bulgarii au aflat că au fost duși de nas, că au dat bani cuiva care nu era proprietarul jucătorului, după ce s-au trezit cu plângere la TAS din partea Gloriei Bistrița. Plângere formulată de bistrițeni atât împotriva bulgarilor, dar și a celor de la Metalurg Donețk. Ioan Becali ar fi creat un club-tampon în Ucraina, Metalurg Donețk, motiv pentru care l-a și trimis acolo pe Aliuță, cel care, în momentul negocierilor, era jucător activ și se antrena cu Gloria Bistrița!!! Se bănuiește că Aliuță s-a lăsat de fotbal și a mers în Ucraina, cu tot cu Junior Morais, ca să apere interesele lui Ioan Becali. De ce Metalurg Donețk? În Ucraina, nimeni nu verifica actele. 

De unde amenda? L-a acuzat pe Schorsch că este agent SS!!!

heinrich

Heinrich Schorsch

Văzându-se șicanat de către Schorsch, în noiembrie 2011, Ioan Becali face ceea ce știe mai bine: iese la televizor și îl jignește în toate felurile pe cel care îi încurcase planurile, denunțând acțiunea prin care a fost 'răpit' Moraes. Despre 'combinația Metalurg Donețk' știa deja toată Europa, iar lui Becali nu-i convenea. „Nu înţeleg cum acest om, Heinrich Schorsch, este lăsat în libertate! Este agent SS dovedit, a omorât evrei! Fraţilor, voi nu înţelegeţi? Omul acesta a omorât evrei şi este liber! Arestaţi-l! A dat ce a dat prin Germania şi îl lasă în pace, dar nu înţeleg ce face Mossadul! Au prins toţi agenţii de prin America şi ăsta stă bine mersi la Bistriţa”, a urlat la TV, în stilul său, Becali.

„Dacă respectiva afirmaţie a lui Giovani Becali era făcută într-un cerc restrâns, nu era niciun fel de problemă. Dar să te apuci tu, pe televizor, să spui seara la ora 9-10 în faţa unei naţiuni întregi că Heinrich Schorsch e un neamţ ce a omorât evrei chiar e o aberaţie. Asta, în condiţiile în care o minimă informare pe care ar fi făcut-o ar fi realizat că domnul Shorsch s-a născut în anul 1943 şi nu avea cum, la doi ani, să se apuce să facă gesturile condamnabile spuse de Becali', declarau avocaţii lui Schorsch, în urmă cu câteva luni.

Omul de afaceri originar din Baia Mare l-a acționat în judecată, în civil, pe Ioan Becali. La proces, impresarul s-a apărat spunând că știe de la Jean Pădureanu că Schorsch a fost agent SS și că a omorât evrei! Iar asta i-a fost spusă la discuția din seara negocierilor pentru Moraes. Doar că 'Tata Jean', încarcerat la Penitenciarul Jilava, nu a putut fi adus la proces, astfel că situația nu a putut fi lămurită. Iar Ioan Becali a adus la proces doi martori, dintre care asupra unuia, Daniel Stanciu, există bănuiala că a mințit! Pe 4 noiembrie 2014, prin sentința civilă 1291, Schorsch primește din partea Tribunalului București o decizie favorabilă. Sentința le-a parvenit însă părților abia pe 29 aprilie 2015. Astfel, luna trecută, Heinrich Schrosch a aflat că instanța îl obligă pe Ioan Becali la plata unor daune morale de un 1.000.000 de lei lei (circa 250.000 de euro), suma urmând să fie donată în scopuri caritabile. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată. Apărătorii lui Ioan Becali, personaj care acum este în închisoare, au făcut deja apel, iar acesta a fost înregistrat pe 14 mai, adică acum mai puțin de o săptămână în urmă.

SCHORSCH VORBEȘTE DESPRE MAFIE!!!

'N-am fost de acord cu șmecheriile lui Ioan Becali! Iar atunci, în Turcia, el m-a făcut cu ou și cu oțet în hotel. Am apelat la securitatea hotelului și a fost dat afară! Când am observat ce dorește el de la acel transfer, eu m-am retras! Sunt un neamț care nu m-am implicat în porcăriile lor. Atunci, m-am retras definitiv din fotbal! Când am văzut că treaba are miros neplăcut, am plecat! Am plecat imediat, domnule! N-am fost de acord cu propunerea lui Becali, puteți înțelege de ce natură era aceasta. E venită din sistemul în care este acum Becali! Știți unde este Ioan Becali acum, da? Pe Pădureanu l-au făcut ăștia din gașcă cum au vrut ei! Este o victimă! Pe mine n-au putut!', ne-a declarat Heinrich Schorsch, fost 'vice' la Gloria Bistrița în perioada 2003-2011, după ce ani la rând a condus gruparea din Baia Mare.

AICI, SENTINȚA TRIBUNALULUI BUCUREȘTI
sent1.jpgsent2.jpgsent3.jpgsent4.jpg

 

 

sent5.jpg

sent5.jpgsent6.jpgsent7.jpg

sent9.jpg


sent10.jpg11.jpg121.jpg
sent11.jpg


sent12.jpgsent13.jpgsent14.jpgsent15.jpgsent16.jpgsent17.jpgsent18.jpgsent19.jpg-590x764

A mințit Daniel Stanciu?

stanciu

Daniel Stanciu are probleme

Cazul este mai amplu și mai cuprinde numele unui personaj aflat la televizor în zilele noastre, spre deosebire de Ioan Becali, care se după gratii și nu se poate apăra. În dosar, în favoarea lui Ioan Becali depune mărturie și Daniel Stanciu, fost manager la Dinamo și viitor șef la ASA Târgu-Mureș – probabil campioana României. Stanciu a susținut că s-ar fi aflat la discuțiile din Antalya legate de transferul lui Junior Morais, lucru care nu este adevărat, susține avocatul Florin Andreicuț, prezent la fața locului. Iar avocatul, care este apărătorul lui Schorsch, i-a făcut plângere, încă de anul trecut, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sectorului 3 București.

Astfel, Stanciu s-a trezit cu o plângere penală pentru mărturie mincinoasă. 'Procesul nu poate fi oprit în acest punct, fiindcă împăcarea părților nu este prevăzută de lege.

IMG_0200

Avocatul Florin Andreicuț, apărătorul lui Heinrich Schorsch

Eu am fost în Antalya, dar Stanciu nu a fost și nu putea fi acolo. Avem martori, înregistrări video pentru faptul că a mințit pentru Ioan Becali. Plângerea penală este împotriva lui Stanciu, dar și a lui Ioan Becali, pentru instigare la mărturie mincinoasă!', punctează Andreicuț.

 

Astfel, Ioan Becali este pe cale să se aleagă cu încă un dosar penal, după ce l-ar fi pus pe Daniel Stanciu să mintă pentru el!

Neamțul este nemilos cu managerul: 'Nu-l las!'

'Dacă Stanciu a mințit, să plătească. El personal nu m-a sunat, dar au sunat alții pentru el. Eu am trimis totul la avocați. Nu-l las nici pe Stanciu, cum nu l-am lăsat nici pe Becali! Cât privește procesul câștigat cu Ioan Becali… Să vedem de unde îmi va da banii, căci spune că n-are niciun ban, că e falit! Dar a decedat mama lui, așa că trebuie să facă succesiunea. Avocatul meu are de lucru', punctează, de la Baia Mare, Schorsch. 

Fost jurnalist, Daniel Stanciu este produsul fraților Ioan și Victor Becali, din cuvântul cărora nu a ieșit. 'Nu știu despre nicio plângere penală! Nu mi-a venit nimic acasă', a comentat Daniel Stanciu, care era oficial la Poli Timișoara, în iarna anului 2011.

AICI, PLÂNGEREA PENALĂ ÎMPOTRIVA LUI DANIEL STANCIU ȘI A LUI IOAN BECALI

marturie.jpg-590x764
marturie1.jpgmarturie2.jpgmarturie3.jpgmarturie4.jpg

 

 

Comentarii