MENIU CAUTĂ

”Arena Națională” – fără să aibă autorizație: ”E o crimă ce-au făcut FRF și LPF!”

Distribuie

Cel mai modern stadion din România, Arena Națională, nu a avut în regulă autorizația pentru funcționare. Mai exact, materialul din care a fost confecționat plafonul arenei nu a primit avizul pompierilor.

Secterarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a dezvăluit, pentru gsp.ro, faptul că ”de la început se ştia că Arena Națională nu este autorizată, doar că acum acest lucru s-a făcut public. Organizatorii şi toată lumea ştiau că nu este, acum au hotărât să nu mai joace acolo”. Aceste dezvăluiri l-a făcut pe Sorin Răducanu să izbucnească la adresa FRF și LPF, cele două foruri tutelare ale fotbalului românesc pe care le consideră responsabile de ascunderea sub preș a adevărului.

”S-a pus în pericol viața a sute de mii de spectatori români, dar și străini, pentru că pe Arena Națională au avut loc și meciuri internaționale. E o crimă ce-au făcut FRF și LPF! Se aude zornăitul de cătușe. Pentru tragedia de la Colectiv a căzut un guvern și a fost arestat preventiv un primar de sector”, a declarat, ieri, Răducanu. Fostul candidat la șefia FRF a continuat: ”Practic, s-a luat viața spectatorilor la mișto! Ce și-au zis conducătorii fotbalului românesc: ”Lasă, bă, că merge și așa!”. E, uite că nu mai merge. Și nici nu putem șterge cu buretele ce au făcut cu bunăștiință acești oameni. Pur și simplu i-au pus pe spectatori să stea pe o bombă cu ceas! Și celor de la FRF, și celor de la LPF, le cer să-și dea demisia urgent din funcții”.

Sorin Raducanu

De neînțeles este, însă, faptul cum o arenă care a costat uluitoarea sumă de 234 de milioane de euro nu a putut primi toate avizele de funcționare. ”Evident, în acest caz, este de vină și primăria, proprietara construcției. Nu poți să bagi atâta bănet într-o arenă care să nu dispună de toate avizele posibile și imposibile!”, a conchis Răducanu.

Aproximativ 3 milioane de spectator au fost pe Arena Națională, de la inaugurarea din 2011. Ei au participat la 128 de competiții sportive organizate pe crea mai mare arenă a țării.

 

Citește mai multe despre Sorin Răducanu, arena nationala, Crima, FRF, gimnastică aerobică și medalii pe Libertatea.

Comentarii