Mergi direct la conținut »
Fără selecționerul Cosmin Contra în baraj? Cine va pregăti România, dacă naționala va rata calificarea directă la Euro 2020
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Fără selecționerul Cosmin Contra în baraj? Cine va pregăti România, dacă naționala va rata calificarea directă la Euro 2020

România își joacă ultima șansă de calificare directă la turneul final al Campionatului European de fotbal 2020, vineri, pe Arena Națională, cu Suedia.

De Ciprian Iana,

În cazul în care tricolorii înving Suedia la un gol sau la două diferență, România trebuie să nu piardă în ultima etapă, la Madrid, cu Spania, pentru a fi sigură de calificarea la Euro 2020.

O misiune dificilă pentru tricolori. În cazul în care ratează calificarea directă, România va mai avea o șansă de a ajunge la turneul final în play-off-ul din Liga Națiunilor.

Numai că această în această variantă, meciurile din play-off-ul Ligii Națiunilor urmând a avea loc în martie 2020, pe banca tehnică a României ar putea sta un alt antrenor.

Asta pentru că actualul selecționer, Cosmin Contra, 43 de ani, are contract cu Federația Română de Fotbal până în decembrie 2019.

”Vom vedea ce se va întâmpla cu mine după aceste două meciuri. Nu știu ce stare de spririt voi avea. Dar, până după meciul cu Spania nu am ce să vă zic. Contractul meu cu Federația Română de Fotbal expiră în decembrie, dacă nu mă calific la Euro 2020”, a declarat Cosmin Contra, la conferința de presă dinaintea meciului cu Suedia.

Contra a adăugat: ” E firesc să se vorbească de înlocuitori, știindu-se când expiră contractul meu. Ceea ce vreau să mai spun eu acum este că sunt mândru că pot să-i antrenez pe băieți. În acești doi ani s-au făcut multe, lucruri bune, și mi-aș dori din tot sufletul pentru toți suporterii, să fim la Euro 2020.

Sunt zvonuri care anunță că, în cazul ratării calificării directe la Euro 2019, competiție care va avea loc în 12 orașe de pe ”Bătrânul continent”, printre care și București.

Printre posibili succesori ai lui Cosmin Contra, se numără Dan Petrescu și Gică Hagi.


Close
Închide
  Close