Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV | Favoritele lui Ladislau Bölöni pentru finala Campionatului Mondial de fotbal 2018
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > EXCLUSIV | Favoritele lui Ladislau Bölöni pentru finala Campionatului Mondial de fotbal 2018

EXCLUSIV | Favoritele lui Ladislau Bölöni pentru finala Campionatului Mondial de fotbal 2018

Belgia și Anglia sunt favoritele lui Ladislau Bölöni pentru finala Campionatului Mondial de fotbal 2018. Semifinalele sunt: Belgia - Franța (marți, ora 21:00) și Croația - Anglia (miercuri, ora 21:00). Finala mare se joacă pe 15 iulie. Vezi programul complet de la CM 2018.

De Viorel Tudorache,

Libertatea: Domnule Bölöni, credeți că s-au calificat în semifinale cele mai bune echipe de la Mondial?
Ladislau Bölöni:
Ar fi păcat să le jignim, după atâta efort depus. Au fost câteva eliminări surpriză, mă refer la Brazilia și la Germania.

Spania, nu?
Parcă eliminarea Germania a fost o surpriză mai mare. Campioană mondială și să pierzi calificarea în fața Coreii de Sud este jenant.

Pe cine vedeți favorite în semifinale?
Belgia este favorită în fața Franței. Fotbalul francez e plin de jucători talentați tot timpul, dar parcă Belgia nu a mai avut de zeci de ani o generație foarte bună, cu o densitate de talentate atât de mare. Portarul Courtois este de top, în câmp De Bruyne, Lukaku și Hazard pot face diferența. Mijlocul este foarte bun. Sunt trei fotbaliști în cele două echipe cu care am lucrat, Varane, Witsel și Fellaini.

”Belgia este mai bună decât Franța”

Franța?
Punctul forte al naționalei Franței este cuplul de fundași centrali Varane și Umtiti și portarul Lloris. Exceptându-i pe Mbappe și pe Griezmann, Belgia este puțin mai bună. Ținând cont de performanțe, Franța este favorită, dar acum Belgia are mai mult ca niciodată atuuri să ajungă în finala Cupei Mondiale. 

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Croația – Anglia?
Croația are un mijloc foarte bun, dar Anglia este favorită. Șansa va avea însă rolul ei. Atât Croația, cât și Belgia au beneficiat de șansă în momente dificile. Croații au jucat bine, dar s-au calificat în semifinale după două victorii la penaltyuri, iar belgienii au marcat cu noroc acel gol reușit de Vertonghen cu capul la 2-0 pentru Japonia. Să vedem acum ce va fi.

Ce spun belgienii despre meciul cu Brazilia

Naționala Belgiei are victorii pe linie la Cupa Mondială 2018 FOTO: EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG

”Messi și Ronaldo au fost singuri”

De ce credeți că n-au strălucit Messi și Ronaldo?
Echipele celor doi au avut momente dificile, iar performanțele lor trebuia să fie decisive. În echipa Argentinei, după Messi, era greu să găsești alți jucători de valoare internațională ridicată. La fel și în cazul Portugaliei. Fotbalul este un sport de echipă, iar un jucător oricât de bun ar fi nu poate câștiga de unul singur un meci când dau de echipe de top. Apoi e vorba de oboseală, de uzură, de responsabilități prea mari pe umerii lor. Din punct de vedere al valorii, Portugalia și Argentina nu au avut nicio șansă. Mai repede credeam că poate ajunge în finală Germania, Spania sau Italia, care însă nu s-a calificat la Mondiale, decât Portugalia. Ar mai mai fost Brazilia sau Uruguay, dacă nu se accidenta Cavani. 

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false
Recomandări

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false

Ce elemente tehnico-tactice a scos în evidență acest Mondial? Poate sistemul cu trei fundași folosit de Belgia și Anglia să devină un trand?
Nu cred. Belgia a jucat bine când a renunțat la sistemul cu trei fundași și a revenit la cel cu patru. Introducerea lui Fellaini a întors meciul cu Japonia, iar cu Brazilia a jucat cu patru pe fund. Am constatat însă că se pune accent pe construcția din spate. Golurile din faze fixe mai multe ca niciodată este o altă temă interesantă, plus prezența fizică. Jucătorii sunt niște gladiatori.

Cristiano Ronaldo și pe Lionel Messi, transformați în suporterii Rusiei la meciul cu Croația, de la Soci FOTO: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

”Cum să le spună Contra: Ăia sunt buni, iar noi niște ratați!”

Cum ați perceput arbitrajul video?
Consider că este un lucru pozitiv, dar deocamdată procedura este cam lungă, anevoiasă. E normal să apară unele poticneli, e ceva nou. Când este cerut arbitrajul video dispar polemicile.

Cosmin Contra a fost în Rusia și a spus că România nu s-ar fi făcut de râs la Mondial?
Contra cunoaște bine naționala României, iar dacă a spus asta se bazează pe ceva. Credeți că le putea spune jucătorilor că n-avem ce căuta la Cupa Mondială. Cum să le zică: ”Ăia sunt buni, iar noi niște ratați!” Un selecționer nu va spune asta niciodată.


Citește și: ULTIMA FOTOGRAFIE. Viața, pasiunile și povestea lui Florin Rotaru, pilotul de 36 de ani care a murit ieri în accidentul din Bărăgan

Close
Închide
  Close