Mergi direct la conținut »
Semifinalele Campionatului Mondial de fotbal 2018: Franța - Belgia (marți, ora 21:00) și Anglia - Croația (miercuri, ora 21:00)
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Semifinalele Campionatului Mondial de fotbal 2018: Franța - Belgia (marți, ora 21:00) și Anglia - Croația (miercuri, ora 21:00)

Semifinalele Campionatului Mondial de fotbal 2018: Franța – Belgia (marți, ora 21:00) și Anglia – Croația (miercuri, ora 21:00)

Semifinalele Campionatului Mondial de fotbal 2018: Franța - Belgia (marți, ora 21:00) și Anglia - Croația (miercuri, ora 21:00). Ambele partide sunt transmise de TVR 1 și TVR HD. 

Două dintre semifinaliste au în palmares câte un titlu mondial: Franța (1998) și Anglia (1966).

Franța a fost prima echipă care s-a calificat în semifinale. Naționala „cocoșului galic” a trecut în sferturile de finală de Uruguay, scor 2-0. Golurile francezilor au fost marcate de Raphael Varane și de Antoine Griezmann. Franța revine într-o semifinală a unui Campionat Mondial după 12 ani. În 2006, francezii au reușit să se califice în finală, pe care au pierdut-o în fața Italiei.

Belgia va încerca să se califice pentru prima dată în finala Cupei Mondiale. ”Diavolii roșii” sunt pe val după ce a eliminat în sferturi Brazilia lui Neymar, scor 2-1, la capătul unui meci în care sud-americanii au avut marile ratări. Autogolul lui Fernandinho și golul cu Kevin de Bruyne au trimis cvintupla campioană Mondială acasă. Belgienii au mai ajuns o singură dată în semifinale, în ediția din 1986 a Cupei Mondiale.

Anglia este mai aproape ca niciodată de prima finală de Cupă Mondială după 52 de ani. Englezii s-au calificat în semifinale după ce au învins Suedia, scor 2-0. Naționala Albionului a fost ultima dată în semifinale la un Campionat Mondial în 1990. Atunci, englezii au fost eliminați la penalty-uri de Germania, cea care avea să devină campioană Mondială.

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Croația este ultima echipă care și-a asigurat biletele pentru semifinalele la Campionatul Mondial. Croații au eliminat în sferturi Rusia, după executarea loviturilor de departajare. Astfel, elevii lui Zlatko Dalic au egalat cea mai bună performanță din istorie. În 1998, Croația ajungea până în semifinale, unde a fost eliminată de Franța, care avea să câștige și trofeul.

Astfel, la această ediție a Campionatului Mondial în semifinale vor fi doar echipe din Europa. De asemenea, nicio semifinalistă de la Campionatul Mondial din 2014 nu se regăsește în careul de ași de la această ediție a Cupei Mondiale 2018 din Rusia.


Citește și: EXCLUSIV/ Simona, fetița de 7 ani care l-a enervat, s-a întors în viața lui ca soție. Craiul Alexandru Repan și unica lui iubire (VIDEO)

Close
Închide
  Close