MENIU CAUTĂ
28 Noi. 2017 15:39

FIFA a prezentat posterul oficial al Cupei Mondiale 2018 din Rusia. Lev Iașin, personajul central

Distribuie

FIFA a prezentat posterul oficial al Cupei Mondiale 2018 din Rusia. Afișul a fost dezvăluit marți la Moscova, cu trei zile înaintea tragerii la sorți a grupelor turneului final.

Posterul oficial al CM 2018 a fost realizat de renumitul artist rus Igor Gurovich (50 de ani), care a ales ca figură centrală legendarul portar sovietic Lev Iașin.

'Posterul oficial al Cupei Mondiale a FIFA 2018 este o adevărată reflectare a patrimoniului artistic și fotbalistic al Rusiei”, a comentat secretarul general al FIFA, Fatma Samoura.

Lev Iașin a jucat la patru Cupe Mondiale – 1958, 1962, 1966 și 1970 – și rămâne singurul portar din istoria fotbalului care a câștigat „Balonul de aur”.

Mascota se numește Zabikava. Numele Zabikava vine de la un joc de cuvinte între „a înscrie un gol” şi „luptător”. Mingea oficială a Mondialului din Rusia este Telstar 18, având acelaşi nume cu cea folosită la ediţia din 1970, la care a fost prezentă şi naţionala României.

Cele 32 de echipe calificate la CM 2018:

EUROPA (14):  Rusia, Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Serbia, Franța, Portugalia, Elveția, Croația, Suedia, Danemarca

AFRICA (5): Nigeria, Egipt, Senegal, Maroc, Tunisia

CONCACAF(3): Mexic, Costa Rica, Panama

AMERICA DE SUD (5): Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia, Peru

ASIA (5): Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Australia


Citește și: Monica Pop despre moartea Cristinei Stamate. „Nu a mai vrut să mai continue'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii