Mergi direct la conținut »
Filip Jianu a câștigat turneul ITF de la Tabarka fără set pierdut. ”Încălzire” perfectă pentru Roland Garros
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Filip Jianu a câștigat turneul ITF de la Tabarka fără set pierdut. ”Încălzire” perfectă pentru Roland Garros

Filip Jianu a câștigat turneul ITF de la Tabarka fără set pierdut. ”Încălzire” perfectă pentru Roland Garros

Libertatea urmărește pas cu pas cariera celui mai promițător junior din tenisul românesc, bucureșteanul Filip Cristian Jianu, care abia în toamnă, pe 18 septembrie, va împlini vârsta majoratului.

ITF Tabarka (Tunisia)

Turul 1
Filip Cristian JIANU (ROU) [4] 6-2 6-1 Rikhardt BIERMAN (RSA)
Turul 2
Filip Cristian JIANU (ROU) [4] 6-3 6-1 Lilian MARMOUSEZ (FRA)
Sferturile de finală
Filip Cristian JIANU (ROU) [4] 6-0 6-1 Pierre DELAGE (FRA) [8]
Semifinale
Filip Cristian JIANU (ROU) [4] 6-4 6-2 Aziz DOUGAZ (TUN) [1]
Finala
Filip Cristian JIANU (ROU) [4] 6-2 6-4 Mathieu PERCHICOT (FRA) [2]

ACTUALIZARE 12 mai, ora 15.17. Filip Jianu, favorit 4, a câștigat astăzi finala de la Tabarka, după 6-2, 6-4 cu francezul Mathieu Perchicot. Visul juniorului este să câștige titlul la Roland Garros, competiția care va demara la finalul acestei luni.

Dacă în semifinale, Jianu a trecut de favoritul 1, în ultimul act, bucureșteanul l-a ”dovedit” pe favoritul 2, Perchicot. Românul n-a cedat niciun set, lăsându-le adversarilor, în cele 5 meciuri, doar 20 de game-uri.

ACTUALIZARE 11 mai, ora 21.45. În semifinalele de la Tabarka, Filip Jianu a trecut azi de tunisianul Aziz Dougaz, favorit 1. Românul s-a impus clar, scor 6-4, 6-2. În ultimul act, Jianu se va confrunta cu Mathieu Perchicot, francez cu statut de favorit 2.

În semifinale, Perchicot, 26 de ani, fără clasament ATP, a trecut, tot azi (sâmbătă) de italianul Alessandro Ingarao. Meciul s-a terminat la scorul de 5-0 pentru Perchicot, italianul abandonând din pricina problemelor medicale. Finala Jianu – Perchicot are loc duminică.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Jianu a evoluat și în proba de dublu, făcând echipă cu Andrei Enache. Cei doi au cedat în ”sferturi” la perechea Darko Bojanovic (Bosnia) – Glenn Smits (Olanda), favorită 2, care a urcat până în finală, cedată dramatic în supertie-break, scor 8-10.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Școlit la IMG Academy, academia de tenis deținută în Florida de legendarul antrenor american Nick Bollettieri, Jianu dispută turnee de catogoria futures, organizate de ITF, urmând să facă saltul către challengeruri, după care să urce în circuitul ATP.

La turneul de la Tabarka, Tunisia, dotat cu premii totale de 15.000$, Jianu dispută azi meciul din semifinale cu favoritul 1, localnicul Aziz Dougaz, 22 de ani, 569 ATP.

Fără clasament ATP, în urma modificărilor operate de ITF în structura turneelor, românul este favorit 4 pe zgura de la Tabarka, iar în sferturile de finală a reușit o victorie impresionantă, 6-0, 6-1 cu francecezul Pierre Delage, favorit 8.

Jianu a debutat deja cu victorie în echipa de Fed Cup a României, aducând punctul de 4-1 cu Zimbabwe. Visul lui este să câștige titlul la juniori, la Roland Garros.

Citește și:

Cine este Cristian Filip Jianu, senzația României la Australian Open. Nu-și permite un antrenor, dar este elev de nota 10. A apărut în reclama „Zboară, puiule, zboară”! VIDEO

 

Close
Închide
  Close