18 Sep. 2017 11:04

Filosofia lui Cosmin Contra: ”De la Ancelotti am învățat să mă apăr foarte bine, iar Laudrup și Schuster m-au învățat jocul de posesie”

Distribuie

>Filosofia lui Cosmin Contra despre fotbal se bazează pe lucruri învățate de la trei dintre foștii lui antrenori.

>

>'De la Ancelotti am învățat să mă apăr foarte bine, iar Laudrup și Schuster m-au învățat jocul de posesie, care e foarte important în fotbalul de azi', dezvăluia noul selecționer al naționalei României în 2010, la începtul carierei sale de antrenor.

>

>Contra a lucrat cu italianul Carlo Ancelotti, la AC Milan (2001-2002), cu germanul Bernd Schuster, la Getafe (2005-2007), cu danezul Michael Laudrup, la Getafe (2007-2008).

>

>'Guriță' a intrat în breasla antrenorilor la 35 de ani, la Poli Timișoara, dar pentru că nu avea licența Pro UEFA a fost trecut în acte ca secund al lui Vali Velcea. Contra a fost numit de fostul patron Marian Iancu în locul lui Vladimir Petrovici, plecat la naționala Serbiei.

>

>Federatia Română de Fotbal l-a forțat practic pe Cosmin Contra să renunte la cariera de jucător. Mircea Rădulescu, directorul Școlii de Antrenori de la aceea vreme a anunțat că, potrivit noului regulament, Cosmin Contra nu se poate înscrie la cursul pentru Licenta Pro, în cazul în care nu va renunța la activitatea de fotbalist.

>

>Contra și-a precizat stilul autoritar și obiectivul în noua meserie încă de la prima conferință ca antrenor. 'Nu voi mai avea aceeași relație cu jucătorii pe care am avut-o atunci când eram coechipieri. Nu mai sunt colegul lor, sunt antrenorul lor și probabil că nici nu voi mai fi prietenul lor. Mi-aș dori ca pe viitor să fiu ca domnul Petrovici și să antrenez naționala României', a declarat Contra.

>

Citeşte şi:

id=”wrapper”>
id=”archive”>
class=”mg-top-10″>
class=”columns”>
class=”row mg-bottom-30″>
class=”col-sm-4″>
class=”article”>
class=”content”>

De ce a acceptat Cosmin Contra să preia imediat naţionala

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Ultimul meşter croitor al Serviciilor Secrete
Loading...
Comentarii
← Inchide