MENIU CAUTĂ
18 Sep. 2017 11:04

Filosofia lui Cosmin Contra: ”De la Ancelotti am învățat să mă apăr foarte bine, iar Laudrup și Schuster m-au învățat jocul de posesie”

Distribuie
Filosofia lui Cosmin Contra despre fotbal se bazează pe lucruri învățate de la trei dintre foștii lui antrenori.
'De la Ancelotti am învățat să mă apăr foarte bine, iar Laudrup și Schuster m-au învățat jocul de posesie, care e foarte important în fotbalul de azi', dezvăluia noul selecționer al naționalei României în 2010, la începtul carierei sale de antrenor.
Contra a lucrat cu italianul Carlo Ancelotti, la AC Milan (2001-2002), cu germanul Bernd Schuster, la Getafe (2005-2007), cu danezul Michael Laudrup, la Getafe (2007-2008).
'Guriță' a intrat în breasla antrenorilor la 35 de ani, la Poli Timișoara, dar pentru că nu avea licența Pro UEFA a fost trecut în acte ca secund al lui Vali Velcea. Contra a fost numit de fostul patron Marian Iancu în locul lui Vladimir Petrovici, plecat la naționala Serbiei.
Federatia Română de Fotbal l-a forțat practic pe Cosmin Contra să renunte la cariera de jucător. Mircea Rădulescu, directorul Școlii de Antrenori de la aceea vreme a anunțat că, potrivit noului regulament, Cosmin Contra nu se poate înscrie la cursul pentru Licenta Pro, în cazul în care nu va renunța la activitatea de fotbalist.
Contra și-a precizat stilul autoritar și obiectivul în noua meserie încă de la prima conferință ca antrenor. 'Nu voi mai avea aceeași relație cu jucătorii pe care am avut-o atunci când eram coechipieri. Nu mai sunt colegul lor, sunt antrenorul lor și probabil că nici nu voi mai fi prietenul lor. Mi-aș dori ca pe viitor să fiu ca domnul Petrovici și să antrenez naționala României', a declarat Contra.
Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Maria Ciobanu e conștientă că i s-a degradat vocea. „Ăsta e cursul vieții”
Comentarii