Vești bune pentru liderul Ligii I, club rămas fără antrenorul Marius Șumudică, suspendat pentru implicarea în pariuri. Clubul Astra a primit din partea UEFA dreptul de a participa în competiţiile europene organizate de acest for şi în sezonul viitor. informează site-ul oficial al clubului.

După o sancţiune primită anul trecut din partea UEFA, cazul Astrei a fost reexaminat, iar clubul clubul giurgiuvean a primit acceptul de  evolua în cupele europene.

Conform site-ului oficial al Astrei, UEFA a constatat că gruparea giurgiuveană îndeplinește condiţiile de participare în cupele europene!

UEFA a transmis Astrei şi Federaţiei Române de Fotbal, oficial, această înştiinţare.

La meciul cu Viitorul, 2-0, primul cu Șumi în stare de suspendare, tehnicianul a văzut meciul din biroul președintelui Dani Coman. Antrenorul dialoga cu oficialul, iar acesta comunica băncii, pe care se afla Bogdan Andone, indicațiile tactice.

Intrat în direct la Digi Matinal, oficialul din Giurgiu a glumit pe seama faptului că a pregătit disputa câştigată în prima etapă a play-off-ului, contra Viitorului, scor 2-0.

„Mă gândesc foarte serios să îmi iau carnet de antrenor. Sunt înscris la Licenţa A: mi-am dat seama după meciul cu Viitorul că am calitatea de a fi tehnician. Dacă am reuşit să învingem, înseamnă că eu, împreună cu secunzii, am pregătit meciul foarte bine. Ne-am sfătuit în fiecare zi, am mers la fiecare antrenament, am făcut împreună echipa. Îmi place, mai ales că mi-am început cariera cu o victorie”, a glumit cel poreclit „Robocop”.

Redevenind serios, fostul mare portar a explicat că ziua de marţi este decisivă pentru viitorul pe termen scurt şi mediu al clubului. Şumudică se va prezenta în faţa Comisiei de Recurs, iar giurgiuvenii speră ca el să găsească înţelegere. Altfel, şansele la titlu sunt compromise, crede oficialul, care a mărturisit că oficialii nu au un plan „B”.

„Ar fi foarte important ca decizia de mâine să ne fie favorabilă. Fără Şumi pe bancă, va fi foarte greu să ne luptăm la titlu. E foarte greu şi la antrenamente fără el, noi sperăm ca de mâine după-amiază să îl putem avea la echipă. Altfel, ne vom lupta pentru ultimele locuri ale play-off-ului”, a mai spus oficialul Astrei.