MENIU CAUTĂ

Florin Mergea a revenit în circuitul profesionist cu o victorie. A cedat în ”sferturi” la Drummondville

Distribuie

La 34 de ani, vârstă împlinită pe 26 ianuarie anul acesta, și după ce a devenit tătic, Florin Mergea o ia de la capăt în tenis, încercând poate ultimul urcuș al carierei, înainte de retragere. Florin Mergea a picat până pe locul 513 ATP la dublu.

ACTUALIZARE 15 martie, ora 7.00. Florin Mergea și partenerul său de dublu au fost eliminați în turul doi (sferturile de finală). I-au învins favoriții 1, australienii Reid și Smith, victorioși cu scorul 7-5, 4-6, 10-4.

A câștigat 640$

Component al echipei de Cupa Davis, Mergea participă în aceste zile la turneul de tip challenger de la Drummondville (Canada), dotat cu primii totale de 54.160$ plus ospitalitate (cazare și mic dejun asigurate de organizatori).

Pe tabloul de dublu, Florin Mergea și noul său partener, canadianul Frank Dancevic, beneficiari de wild card, au trecut în primul tur cu 7-6 (7), 7-5 de canadienii Justin Boulais si Joshua Peck, alți beneficiari de wild card, ajungând astfel în sferturile de finală ale acestui turneu. Această fază asigură 640$ și 15 puncte ATP.

Are 7 titluri ATP

Mai departe, românul și canadianul vor înfrunta învingătorii partidei Matt Reid / John-Patrick Smith – Matias Franco Descotte / Skander Mansouri scor 6-7 (3), 6-4, 10-3. Câștigătorii, care sunt australieni, sunt favoriții 1 ai turneului (AICI, tabloul de concurs în proba de dublu).

În acest timp, ”geamănul” lui Mergea, Horia Tecău, 34 de ani pe 19 ianuarie, locul 33 ATP la dublu, a ținut steagul sus la Indian Wells, părăsind, marți noapte, competiția californiană în faza sferturilor de finală.

Florin Mergea a câștigat 7 turnee ATP, a fost finalist în Turneul Campionilor și a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice alături de Horia Tecău. De asemenea, Mergea a mai jucat în alte 8 finale.

 

Comentarii