După mai puţin de jumătate de an petrecut în Cehia, fostul portar al FCSB e la un pas de cea mai importantă mutare. Nuno Espirito Santo îi caută înlocuitor lui John Ruddy, portarul titular de sezonul trecut, considerând că acesta nu e la nivelul primei ligi engleze.

Iniţial trupa de pe Molineux Stadium se gândise la Rui Patricio, de la Sporting Lisabona, dar negocierile au intrat în impas, portughezii dorind o sumă mult prea mare pentru portarul titular al naţionalei lui Ronaldo.

Astfel, potrivit sursei citate, s-a ajuns la varianta Niţă, care va merge sub formă de împrumut în Anglia. Apoi, după acest sezon, Wolves va avea o caluză de transfer definitiv de 5 milioane de euro.

Ar fi un transfer similar cu cel al lui Martin Dubravka, portarul care a apărat la Sparta în sezonul 2017-2018. În iarnă, slovacul a fost luat împrumut de Newcastle, Niţă fiind adus la Sparta Praga, în februarie 2018, tocmai pentru a-l înlocui. La finalul acestui sezon, după ce goalkeeper-ul s-a impus în primul „11” al „coţofenelor”, Rafa Benitez l-a transferat definitiv contra sumei de 5 milioane de euro.

Niță nu ar fi primul român care ajunge la Wolverhampton. Fostul atacant Ionel Ganea a jucat la formația de pe Molineux Stadium în perioada 2003-2006.