EXCLUSIV / Florinel, băiat rebel! Coman are destinul lui Bănel! Părinții i-au plecat la muncă, în Spania! Iată povestea unui fotbalist supertalentat

14 mai 2017 09:00 De: ,

Florinel, băiat rebel! Coman are destinul lui Bănel! Părinții i-au plecat la muncă, în Spania! Iată povestea unui fotbalist supertalentat.

Șerpuirile în regim de viteză aduc aminte de Florin Răducioiu, iar tehnica de preluare a balonului l-a determinat pe Gabi Balint să-l compare cu olandezul Marco van Basten!

Coman, de la Viitorul, și-a bătut joc de steliști, în luna martie cu o dezinvoltură care arată încrederea în talentul său excepțional. Atunci, Viitorul a bătut cu 3-1 pe Steaua și a devenit favorită la titlu.

Viața lui Coman seamănă până la un punct cu cea a lui Bănel Nicoliță. Și el provine dintr-o familie nevoiașă din Brăila. Spre deosebire de alergătorul de cursă lungă Bănel – din Făurei, Florinel are o tehnică entuziasmantă.

Viitorul lui Hagi a reușit să scape de complexul Steaua, învingând clar, după 11 eșecuri la rând, cu 3-1, în etapa a doua din play-off. Paradoxal, cât timp a căutat să șteargă diferența de experiență față de „roș-albaștri” angajând fotbaliști în vârstă (Brandan, Cernat, Nicoliță), Hagi n-a putut să o învingă pe Steaua. Când a mizat pe tineri, echipa lui a jucat perfect, iar cei care au strălucit au fost tocmai puștii Dragoș Nedelcu, Carlo Casap și, mai ales, Florinel Coman.

Florinel, băiat rebel! Hagi l-a amendat deseori

Coman a adus victoria cu Steaua în martie, meci important pentru titlul de aseară când a și obținut penalty-ul cu care au câștigat  meciul cu CFR. Cine este însă Florinel Coman, perla coroanei „Regelui”? 

Florinel Coman a împlinit 19 ani pe 10 aprilie. De la vârsta de 9 ani, el a fost crescut de bunici, fiindcă părinții lui au plecat la muncă în Spania. El a început fotbalul la 8 ani, la Luceafărul Brăila. Ca să poată să se țină de sport, a cerut sprijinul financiar al tatălui, care-i trimitea mereu bani, dar întreba dacă merită. Răspunsul a venit la 13 ani, când a fost luat de Academia Hagi. Acolo, s-a împrietenit la cataramă cu Ianis Hagi.

Tupeistul Coman a fost, la început, mai mereu printre primii pe panoul de penalizare de la Academia Hagi, unde cei care încălcau regulile. Jucătorii erau și sunt penalizați dacă nu predau telefoanele seara, dacă nu au patul făcut, dacă nu respectă orele de studiu programate în fiecare seară.

Florinel, băiat rebel! Avertismentul „Regelui”: „E de la Brăilița, să n-o ia pe arătură!”

Gică Hagi a recunoscut, cu ceva timp în urmă, că Florinel Coman poate „exploda” și se poate menține sus, doar dacă va avea grijă cu unele derapaje comportamentale. „Dacă o să rămână cu picioarele pe pământ, dacă o să mă ia pe mine ca exemplu în afara terenului, ajunge mare. Dacă o ia pe arătură, că-i din Brăilița, o să se termine înainte să înceapă”, a spus Hagi în noiembrie 2016.

Florinel, băiat rebel! „A venit într-o sâmbătă și l-am băgat la începători. Duminica l-am trecut la avansați”

Clubul Luceafărul Brăila s-a înființat în 2007, fiind un club privat susținut de Laurențiu Calu. Primul antrenor al lui Coman a fost Nicușor Baldovin, vărul fostului fundaș dreapta de la Dacia Unirea și Ceahlăul. „Am jucat și eu un pic de fotbal, la juniori la Dacia Unirea, la Petrolul Ianca, dar apoi m-am dus la facultate, am considerat că e mai importantă cartea”, s-a prezentat antrenorul care anul acesta va împlini 40 de ani anul acesta.

Florinel Coman, căpitan la Luceafărul Brăila, într-un meci contra Stelei

Florinel Coman, căpitan la Luceafărul Brăila, într-un meci contra Stelei

„Florinel a venit singur, nu l-am descoperit nicăieri. Țin minte că a venit într-o sâmbătă și l-am băgat la începători, cum se face. Duminica l-am văzut din nou și l-am trecut la inițiați. Era evident că aveam în față un talent deosebit. E din cartierul Chercea, cel mai mare cartier de case dintr-un oraș din România. Nu e din Brăilița”, ne-a declarat Nicușor Baldovin.

Florinel Coman s-a învățat de mic să se bucure de trofee

Florinel Coman s-a învățat de mic să se bucure de trofee

„A venit la 8 ani la noi și a jucat până la 13 ani, când l-a luat Hagi la Academie. L-a văzut la un meci cu Focșaniul de la «Cupa Hagi», când Florinel a dat un gol din lovitură liberă. Domnul Hagi era chiar în spatele porții la care a marcat el. Nu știu cât a plătit pe el, șeful meu știe”, a completat antrenorul.

Florinel Coman nu stătea fără minge nici la poză

Florinel Coman nu stătea fără minge nici la poză

„Într-adevăr, părinții lui au plecat atunci în străinătate, în Spania. Tatăl lui era șofer, mama nu știu ce. Acum nu mai știu unde sunt. Când nu erau părinții în țară, îl aduceau bunicii. Frați nu știu dacă are, cel puțin eu n-am văzut niciunul la meciuri sau la antrenamente. La noi n-a creat niciodată vreo problemă”, a continuat Nicușor Baldovin. 

Imagine rară: Florinel Coman și tatăl lui, în spate

Imagine rară: Florinel Coman și tatăl lui, în spate

„Noi, de sărbătorile de iarnă, facem la club o sărbătoare de Moș Crăciun pentru copiii pe care-i pregătim. Anul trecut a vebit și Florinel la acest eveniment. Ultima oară am vorbit cu el după ce a dat gol cu Dinamo. L-a sunat șeful meu și am vorbit și eu cu el”, a încheiat Nicușor Baldovin.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro