MENIU CAUTĂ
27 Sep. 2018 16:09 , de Daniel Conţescu

Fotbaliștii de la Gloria Buzău, prinși într-o casă de pariuri. Replica lui Cristian Ceaușel

Distribuie

În trecut, jucătorii au fost suspendați de FRF în ”Dosarul Blaturilor”.

ACTUALIZARE 27 septembrie, ora 17.00. Clubul Gloria Buzău a reacționat, printr-un comunicat de presă, după ce jucătorii divizionarei de Liga 3 au fost surprinși într-o casă de pariuri. 

”Sport Club Municipal Gloria Buzău nu se declară continuatorul vechiului clbu de fotbal F.C. Gloria Buzău, nu a preluat nici rezultatele, nici imaginea, nici palmaresul și nici tarele vechii conduceri acuzată pe bună dreptate de practici neconforme cu etica sportivă”, scriu ”glorioșii”, sub semnătura lui Cristian Ștefan Ceaușel, președintele Consiliului Director. 

Ceaușel susține că fotografiile prezentate pe site-ul buzaul-sport.ro, cu jucătorii în agenția de pariuri, ar fi fost făcute în primăvara anului 2018, pe când echipa era în cel de-al patrulea eșalon fotbalist, iar contractele semnate de jucători, în care se angajau că nu au voie să parieze, au intrat în vigoare în iulie 2018.

AICI, comunicatul întreg.

ACTUALIZARE 26 septembrie, ora 10.50. Oficialii de la clubul Primăriei buzoiene susțin că realitatea a fost distorsionată intenționat, iar presiunile vin dinspre fostul tehnician, Ion Viorel, prins în trecut cu blaturi la pariuri.

Aflat acum pe bară, după schimbarea de la primărie (a plecat Boșcodeală și a venit Toma), ”Vioară” trage sforile ca să revină la Gloria.

”Fotografiile apărute sunt din aprilie 2018, când echipa era în Liga IV, iar jucătorii nu supuneau regulamentelor FRF. De asemenea, în ROI (Regulamentul de Ordine Interioară) nu era nimic specificat despre situații de acest gen”, susțin conducătorii din Crâng.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Portalul buzaul-sportiv.ro a publicat imagini cu fotbaliştii de la Sport Club Municipal în echipament oficial, aflați în interiorul unei agenţii de pariuri aflate în apropierea stadionului ”Gloria”. 

Asta la doi ani distanță după ce foștii jucători ai formației FC Gloria au fost suspendaţi de federație, în frunte cu antrenorul lor de atunci, Viorel Ion. Fostul tehnician și-a căutat dreptatea la TAS, dar a pierdut.

SCM Gloria Buzău, formație clasată pe locul 3 în Serie 1 a Ligii 3 (lider este Oțelul Galați, urmată de Focșani, ambele cu câte 13 puncte, iar gruparea din Crâng are 11 puncte), este un club nou-înființat, finanţat de Primăria Buzău. În 2016, o serie de jucătorii buzoieni, printre care şi Dorin Burlacu jr. actual component al SCM Gloria Buzău, au fost suspendaţi de către Federaţia Română de Fotbal pentru trucarea mai multor meciuri pentru pariuri.

Timiş le-a mai dat o șansă

Recent, antrenorul George Timiș, tehnicanul de la SCM Gloria Buzău, le-a luat apărarea jucătorilor cu imaginea pătată. Fostul atacant de la Dinamo a declarat într-o conferinţă de presă: ”Este o pată urâtă, dar toţi merită o nouă şansă!”.

Ion Cazan, directorul interimar al clubului SCMGB, afirmă că regulamentul clubului nu prevede nicio sancţiune pentru sportivii secţiei de fotbal care joacă la pariuri sportive. Conducerea clubului buzoian susține că regulamentul nu prevede nicio sancțiune împotriva pariorilor.

Blaturi la greu în tenis

Blaturile sunt la mare modă și în tenis (detalii, AICI și AICI). Carpen este unul dintre jcuătorii suspendați pentru combinații la pariuri. De asemenea, Nicolae Frunză este bănuit că nu și-ar fi apărat corect șansele.

Citește și: 

       Gloria Buzău, definitiv în faliment. Datoriile către Fisc și blaturile la pariuri au        înfundat-o

Citește și:

Mihai Costea, prins la pariuri! ^După dezvăluirile Libertatea&SportNews, „Nilă” a fost dat afară de la Voluntari! Cum a reacționat atacantul / VIDEO

Citește mai multe despre gloria buzău pe Libertatea.

Comentarii