MENIU CAUTĂ

Fotbalistul Răzvan Pădurețu, fost campion al României, condamnat la închisoare pentru crimă

Distribuie

Fotbalistul Răzvan Pădurețu, fost campion al României, condamnat la închisoare pentru crimă. Campion al României cu Dinamo și Unirea Urziceni, Răzvan Pădureţu a ajuns după gratii, după ce a omorât, în 2014, un pieton într-un accident rutier şi a fugit de la locul accidentului.

Pădureţu a fost luat de acasă de poliţişti şi încarcerat. Condamnarea de 3 ani şi două luni de închisoare este definitivă. Curtea de Apel Bucureşti a confirmat hotărârea primei instanţe, astfel că fotbalistul a fost ridicat de poliţişti în cursul zilei de vineri şi dus la penitenciar pentru executarea pedepsei. Răzvan Pădureţu era mijlocaş la echipa din liga secundă ”Metalul Reşiţa”.

Sentința:

”În temeiul art. 38 alin. (1) C.pen. constată concursul de infracțiuni între faptele de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. (1) și (2) C.pen., și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, prev. de art. 338 alin. (1) C.pen., săvârșite de inculpatul Păduretu Răzvan. În temeiul art. 39 alin. (1) lit. b) C.pen. stabilește pedeapsa ce urmează a fi executată la 3 ani și 2 luni închisoare, compusă din pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru fapta prev. de art. 192 alin. (1) și (2) C.pen., la care se adaugă un spor de 8 luni închisoare pentru fapta prev. de art. 338 alin. (1) C.pen”.

„Duminică, 28 septembrie (2014, n.r.) în jurul orelor 20.00, un bărbat de 44 de ani a fost accidentat mortal de un individ aflat la volanul unei mașini de lux. Victima era din Județul Teleorman, comuna Poeni, însă locuia în zona Berceni, acolo unde a avut loc și impactul! Inițial, autorul accidentului a fost necunoscut, însă, a doua zi, mai exact luni, 29 septembrie, în jurul orelor 16.00, el a fost identificat în persoana lui Pădurețu Răzvan.

Imediat, oamenii legii au acționat și l-au reținut 24 de ore, apoi a fost prezentat Judecătoriei Cornetu cu propunere de arestare preventivă. În urma declarațiilor, s-a decis că autorul accidentului să fie lăsat să plece și sa fie cercetat sub control judiciar, astfel că, în perioada anchetei, el are interdicție de a părasi localitatea”, spunea Roxana Vasile, purtător de cuvant de la IPJ Ilfov.

În cariera sa, Păduretu a evoluat mai evoluat la Dinamo, FC Baia Mare, FCM Câmpina, CSM Focșani, Gloria Bistrița, Unirea Urziceni și FCM Targu Mures. Mijlocașul a fost convocat și la echipa națională în mandatul lui Răzvan Lucescu. A debutat la 3 martie 2010, într-un meci amical împotriva Israelului, 0-2.

A câstigat trei titluri de campion al României, două cu Dinamo (2002 și 2007) și unul cu Unirea Urziceni (2009).

Citește mai multe despre Crima, inchisoare și liga 2 pe Libertatea.

Comentarii