Mergi direct la conținut »
Franța - Croația, finala Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018 (duminică, ora 18.00, TVR 1, TVR HD). Maratonul ex-iugoslavilor. Vestea care l-a devastat pe Kovacici
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Franța - Croația, finala Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018 (duminică, ora 18.00, TVR 1, TVR HD). Maratonul ex-iugoslavilor. Vestea care l-a devastat pe Kovacici

Franța – Croația, finala Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018 (duminică, ora 18.00, TVR 1, TVR HD). Maratonul ex-iugoslavilor. Vestea care l-a devastat pe Kovacici

Franța - Croația, finala Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018 (duminică, ora 18.00, TVR 1, TVR HD). Maratonul ex-iugoslavilor. 

Finala Campionatului Mondial se joacă în condiții „inechitabile”, cu ex-iugoslavii mult mai sleiți de puteri.

 

Elevii lui Zlatko Dalici au jucat 90 de minute în plus și au alergat cu 116 kilometri mai mult.

Cifrele arată că în finala de pe „Lujniki” se vor înfrunta două echipe care vin de pe poziții diferite: una care a alergat mai puțin și care a beneficiat și de o zi în plus de odihnă, Franța, și alta, Croația, care e, teoretic, sleită de puteri.

În şase partide, Franţa a jucat 580,16 minute, comparativ cu cele 679,36 ale Croaţiei. Ex-iugoslavii au alergat 723,95 kilometri, faţă de cei 607,50 kilometri ai „cocoşilor galici”. Luka Modrici este jucătorul cu cele mai multe minute jucate la acest Mondial (643,23), dar şi cu cei mai mulţi kilometri alergaţi (63,03).

Ivan Rakitici a stabilit un record mondial în acest sezon, cu cele mai multe partide jucate -70 -, inclusiv semifinala de la Campionatului Mondial. El a disputat 55 partide cu Barcelona şi 15 cu naţionala croată.

„Șahiștii” au tras la poartă 100 şuturi, faţă de 75 ale francezilor, dar pe spaţiul porţii diferenţa este mult mai mică în favoarea balcanicilor (26-24). Croaţia are mai multe cornere (34-19), posesie mai bună (55% faţă de 49%), dar şi jucători mai „răi”: cartonaşe galbene (14-10).

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?
Recomandări

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?

 

Franța – Croația, finala Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018. Schimbă culorile

S-au stabilit și ultimele detalii înaintea finalei. Arbitru va fi argentinianul Nestor Pintana (43 de ani). Franța va juca în tradiționalele tricouri albastre, fapt care-i obligă pe croați să revină la „pătrățelele” alb-roșii, pe care la turneul final le-a folosit doar la primul meci: 2-0 cu Nigeria.

În restul partidelor, Croația a jucat în echipamentul de rezervă, negru – albastru. Antoine Griezmann, starul Franței, a explicat care e „tactica” lor: „Nu ne pasă cum câştigăm, vrem doar să câştigăm. Nu-mi pasă maniera în care jucăm”.

Zlatko Dalici, antrenorul care a uimit cu Croația, visează la ziua în care i se va oferi un club gigant. „În toată cariera mea, în toată viaţa mea, am ales drumul cel mai dificil. Şi obişnuiesc să spun, daţi-mi-o pe Real Madrid sau Barcelona şi voi câştiga titluri”, a declarat Zlatko Dalici.

Vine Scenariul 4 al COVID-19 și avem doar 1.300 de paturi cu ventilatoare. Cum a comandat România un singur ventilator în Germania și acesta refuzat?
Recomandări

Vine Scenariul 4 al COVID-19 și avem doar 1.300 de paturi cu ventilatoare. Cum a comandat România un singur ventilator în Germania și acesta refuzat?

 

Franța – Croația, finala Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018. Drama lui Kovacici

În tabăra croaților sunt ceva probleme. Au apărut zvonuri că Ivan Perisici s-ar fi accidentat și că riscă să piardă finala. Mateo Kovacici (24 de ani), de la Real Madrid, e devastat înaintea finalei. Edwin Dine Hodzici (23 de ani), cel mai bun prieten al său, a încetat din viață. „Odihnește-te în pace, dragul meu prieten din copilărie”, a scris Kovacici pe rețelele de socializare.


CITEȘTE ȘI: 

Primarul Băluță, de la Sectorul 4, susține că „mediatizarea” cazului de corupție în investigația de azi a Libertatății îl ajută și că „e de netolerat” ca polițiștii locali să protejeze anumite firme de camioane!

Close
Închide
  Close