MENIU CAUTĂ

Gabriela Firea vrea să facă o Sală Polivalentă de 138 de milioane de euro. MTS: ”Am predat amplasamentul”

Distribuie

Primarul Capitalei a anunțat că Bucureștiul va avea o sală polivalentă cu o capacitate de 20.000 de locuri. Costurile pentru construcția sălii se ridică la 138 de milioane de euro. 

ACTUALIZARE 4 aprilie. Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce a predat către Primăria Capitalei amplasamentul din cadrul Complexului Lia Manoliu pentru construcţia noii săli polivalente.

Noi am predat către Primăria Capitalei amplasamentul pentru construcţia noii săli polivalente. Amplasamentul este în cadrul Complexului Lia Manoliu. Sper ca acest lucru (n.r. – construcţia) să se întâmple cât mai rapid, iar investiţiile să se vadă acolo. Pentru că azi, Ministerul Tineretului şi Sportului nu poate construi din fonduri proprii o sală polivalentă aşa cum ne dorim toţi”, a spus Matei.

Acesta şi-a exprimat regretul pentru faptul că echipa de handbal feminin CSM Bucureşti a fost nevoită să îşi mute în Sala Dinamo meciul de pe teren propriu cu Metz din Liga Campionilor din cauza faptului că Sala Polivalentă găzduieşte Campionatele Europene de lupte.

Ministrul a dat asigurări că stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, aflate acum în diverse stadii de demolare şi construcţie, vor putea găzdui antrenamentele echipelor naţionale de fotbal care vor juca la Bucureşti în cadrul Campionatului European din 2020. „Mari probleme nu avem cu stadioanele din punctul meu de vedere. Iar eu pot să vă asigur că stadioanele vor fi gata pentru EURO 2020 pentru antrenamente. Asta înseamnă că stadioanele vor putea oferi condiţiile necesare pentru un antrenament, condiţii pentru publicul care doreşte să vadă acel antrenament şi condiţii pentru a se organiza conferinţe de presă şi tot ceea ce este nevoie”, a precizat Bogdan Matei.

————

”Vom avea în sfârșit o Sală Polivalentă, o sală multifuncțională în București, după epopeeea pe care a trăit-o acest proiect”, a anunțat Firea, în timpul ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Primarul Capitalei a spus că noua sală va avea o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafață de 60.000 de mp, va avea și o parcare subterană de 380 de locuri, iar în afara sălii în sine, vor exista alte 5 terenuri de sport.

Spre comparație, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are o capacitate de 10.000 de locuri și a costat 88 de milioane de lei (construită în anul 2014).

Noua sală din București va fi construită în preajma Arenei Naționale și ar putea fi gata în trei ani.

”Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare că e o capacitate nemaiîntâlnită până acum în România. Am solicitat tuturor federațiilor sportive să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât să fie omologată la standarde internaționale pentru toate sporturile. Costul estimat 138 de milioane de euro, timp de execuție, maxim trei ani”, a mai spus Firea.

Actuala Sală Polivalentă, situată pe Calea Piscului (sector 4), a fost inaugurată pe 10 august 1974 și are o capacitate de 5.300 de locuri.

Dicuțiile o nouă Sală Polivalentă în București sunt vechi. O licitație pentru construirea ei a fost anulată în anul 2017, din cauza contestațiilor depuse. Proiectul propunea o sală cu o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, în cadrul Complexului Lia Manoliu. Oferta: 80 de milioane de euro.


Citește și:

INTERVIU | «Suntem mai bogați și totuși mai săraci». Ladislau Bölöni împlinește astăzi 66 de ani. Cum se simte, ce-i place și ce nu, ce-l împlinește și ce-l deranjează la timpurile pe care le trăim

Citește mai multe despre Gabriela Firea și sala polivalenta pe Libertatea.

Comentarii