Aflată în topul distracţiilor oamenilor bogaţi din toată lumea, vânătoarea este un ”sport” în vogă şi pe timp de criză, chiar și la noi. Acest viciu, nu este deloc ieftin, dar împătimiţii spun că senzaţiile trăite sunt unice. SportNews.ro vă prezintă un top 5 al celor mai cunoscute personalităţi din lumea sportului care au ”vânătoarea” în sânge.

Locul 1 – Ion Ţiriac

Omul de afaceri Ion Tiriac discuta cu invitatii sai, in timpul mesei organizate inainte de a doua partida a vanatorii de mistreti de la Balc, judetul Bihor

Omul de afaceri Ion Ţiriac discută cu invitaţii săi, în timpul mesei organizate înainte de a doua partidă a vânîtorii de mistreţi de la Balc FOTO:Libertatea

Ion Ţiriac (75 de ani), cel mai bogat român în 2014, conform topurilor de specialitate, trece în România drept un împătimit al vânătorii de mistreţi. Este de notorietate faptul că, anual, fostul mare jucător de tenis organizează pe domeniul din Balc partide de vânătoare la care iau parte nume celebre din rândul celor mai bogaţi oameni din Europa.

Conform ebihoreanul.ro, anii trecuţi, printre invitaţi s-au numărat prinţul Dimitrie Sturdza sau omul de afaceri Elan Schwartzenberg, dar şi George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold (DaimlerChrysler), Siegfried Wolf, preşedintele companiei Magna Europa, Franz Rauch, cel mai mare producător de sucuri naturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru în mai multe guverne, Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Locul 2 – Ioan NiculaeLa vanatoare cu Ioan Niculae 19.12.2009

Ioan Niculae (60 de ani) îl secondează pe Ion Ţiriac în topul celor mai bogaţi români. La fel ca şi primul, giurgiuveanul este ahtiat după vânătoare. Patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu, deţine, la 15 kilometri de Zimnicea (Teleorman), un domeniu de 11.000 de hectare, unde îşi satisface pasiunea pentru vânătoare, terenul fiind populat cu iepuri şi mistreţi. Pentru a nu avea probleme indeferent de anotimp, şeful Astrei a cumpărat, în 2011, un TAB (Transportor Amfibiu Blindat) casat de armată. “Am plătit doar 8.000 de euro pentru el. L-am tapiţat pe interior şi am pus 10 fotolii şi o sobă, pentru confort”, a explicat omul de afaceri.

Locul 3 – Ion Vlădoiuvladoiu jean 01_2

”Bombardierul din Trivale”, aşa cum este poreclit fostul component al ”Generaţiei de Aur”, Jean Vlădoiu (46 de ani), îşi câştigă şi el un loc în acest top al  personalităţilor din lumea sportului pasionate de vânătoare. Preşedintele fan-clubului echipei naţionale a României, este pasionat de pescuit şi de vânătoare.

Două arme, dar bune!

Pentru a putea practica vânătoarea, fostul jucător şi-a ales cu grijă armele: ”Eu nu am un adevărat arsenal ca alţii. Am două, dar bune. Soţia mea mi-a făcut cadou o carabină, pe care a plătit 4.000 de euro. Mai am în dotare o armă englezească veche, dar foarte performantă”, a spus fostul internaţional, pentru ”Libertatea”. În timp, Vlădoiu a încercat să-i insufle şi soţiei sale, Anca, această pasiune: ”Am fost şi eu cu Jean la pescuit şi la vânătoare. La pescuit mi-a plăcut, dar la vânătoare mi-a pierit tot cheful. La mistreţ, nu ai voie să te mişti şi să vorbeşti. Mi-a spus să nu îmi dau cu parfum, pentru că mistreţul simte.”

A împăiat scroafa!

Vlădoiu a dezvăluit pentru ”Libertatea” şi cum ”s-a lipit” de el vânătoarea:

”La vânătoare am fost prima data cu Victor Piţurcă şi cu Cezar Drăgănescu, fostul campion mondial de handbal. Până acum, am vânat cam tot ce se putea: fazani, şacali, vulpi, pisica sălbatică, jderi, bursuc, gâşte şi raţe sălbatice. Cel mai mare trofeu a fost un cerb. Am fost şi la mistret. Acum câţiva ani, la o vânătoare la Buriaşu, lângă Bucureşti, am împuşcat o scroafă de peste 200 de kg, pe care am împăiat-o”, îşi aminteşte ”Charlie” despre animalele pe care le-a vânat.

Locul 4 – Roberto Baggio

baggio

Roberto Baggio, la sosirea pe aeroportul ”Henri Coandă” FOTO: Libertatea

Pe poziţia a 4-a în topul vedetelor din lumea sportului pasionate de ”vânătoare” l-am poziționat pe unul dintre cei mai buni fotbalisti ai tuturor timpurilor, italianul Roberto Baggio (47 de ani), vicecampion mondial în 1994. Fost ”Balon de Aur” în 1993, ”Il Divino Codino” (n.r. – poreclit ”Codiţa divină”datorită frizurii sale, dar şi pentru că practica religia budistă) este fascinat de frumuseţile ţării noastre, dar mai ales de Delta Dunării. Astfel, în urmă cu trei ani, italianul a venit în România la vânătoare de gâşte sălbatice. El a fost sfătuit să-și încerce precizia la noi de către Mircea Lucescu, pe care l-a avut antrenor la Inter.

Locul 5 – George Puşcaş

George Pușcaș

George Pușcaș FOTO: libertatea.ro

Puştiul George Puşcaş (18 ani, Inter Milano), convocat recent la națională, pentru dubla cu Irlanda de Nord și cu Danemarca, este născut în Balc, localitatea făcută celebră de partidele de vânătoare ale lui Ion Ţiriac. Totodată, el provine dintr-o familie în care n-a dus grija zilei de mâine, astfel că vânătoarea nu era chiar un moft. “Am omorât şi eu un mistreţ!”, a şocat tânărul. “E, vorba vine. Aveam doar 13 ani şi am mers cu tata la vânătoare. Se pune că l-am doborât eu, nu?”, și-a prezentat George povestea vânătorească.

DSC_7448

Feri Vaștag, dreapta, pasionat de vănătoare FOTO: libertatea.ro

De asemenea, în lumea puștilor și a cartușelor se simt bine personalități precum fostul pugilist Francisc Vaștag, și foștii mari fotbaliști Dorinel Munteanu și Victor Pițurcă.

 Tarife vânat

Urs – între 5000- 7000 euro + 275 euro de vânător organizarea unei zile de vânătoare

Cerb – între 1500-8800 euro +20 euro de vânător pentru organizarea unei zile de vânătoare

Mistreţ – între 225-770 euro+ 150 euro de vânător pentru organizarea unei zile de vânătoare

Lup – între 400-500 euro + 15 euro de vânător tariful organizării unei zile de vânătoare

Iepure – între 25-50 euro +25 euro de vânător tarif organizare

Vulpe – între 25-50 euro+15 euro tarif de vânător pentru organizare zi vânătoare

 CITEŞTE ŞI» Cel mai bogat român a făcut prăpăd în junglă! A uitat să-şi plătească echipa, dar împăiază animale pe sute de mii de euro!

 

Apropiații lui Moroșanu sunt în stare de șoc, după ce Sergiu a vândut casa primită. Ce i-ar fi cerut sportivului
PARTENERI - GSP.RO
Apropiații lui Moroșanu sunt în stare de șoc, după ce Sergiu a vândut casa primită. Ce i-ar fi cerut sportivului
ȘOCANT! Florin Ristei, derapaj GRAV la adresa Ramonei Olaru la Neatza. Răzvan Simion a intervenit prompt
Playtech.ro
ȘOCANT! Florin Ristei, derapaj GRAV la adresa Ramonei Olaru la Neatza. Răzvan Simion a intervenit prompt
Alexandru, tânărul alergător montan ucis de urs în munţii Baiului, ar fi plecat să caute coarne de cerb
Observatornews.ro
Alexandru, tânărul alergător montan ucis de urs în munţii Baiului, ar fi plecat să caute coarne de cerb
Horoscop 13 aprilie 2021. Berbecii au nevoie de revigorare pentru a-și debloca propriile gânduri
HOROSCOP
Horoscop 13 aprilie 2021. Berbecii au nevoie de revigorare pentru a-și debloca propriile gânduri
Transformare incredibilaă a lui Macaulay Culkin, starul cunoscut de toate generațiile după Singur Acasă. Cum arată acum, după ce a devenit tată
Știrileprotv.ro
Transformare incredibilaă a lui Macaulay Culkin, starul cunoscut de toate generațiile după Singur Acasă. Cum arată acum, după ce a devenit tată
BestSecret - cum faci rost de o invitație să cumperi haine cu reducere de până la 80% (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
BestSecret - cum faci rost de o invitație să cumperi haine cu reducere de până la 80% (PUBLICITATE)