Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > LIGA I LA FOTBAL, RAPID - CEAHLĂUL 1-1 / Comoara la care râvnește Gică Hagi

LIGA I LA FOTBAL, RAPID – CEAHLĂUL 1-1 / Comoara la care râvnește Gică Hagi

 

Marian Drăghiceanu, unul dintre cei mai talentați juniori din zona Moldovei, a bifat aseară o premieră: a fost trecut, pentru prima dată, pe foaia de joc la meciul de fotbal Rapid – Ceahlăul, scor 1-1, din etapa a 14-a a Ligii I. La 15 ani și patru luni, Drăghiceanu ar fi intrat în topul celor mai tineri debutanți din actuala stagiune. El se antrenează de o lună cu echipa mare, dar evoluează pentru Ceahlăul II, din liga a treia.

Ștefan Iovan

Ștefan Iovan i-a remarcat calitățile mijlocașului ofensiv și l-a premiat

Tânărul a fost dorit insistent de Gică Hagi la Academia lui de fotbal, dar Gheorgeh Ștefan – ”Pinalti”, finanţatorul echipei nemţene, nici nu vrea să audă. Cei de la Ceahlăul sunt păţiţi, după ce l-au pierdut pe Maxim, crescut în Neamţ, fără să primească vreun ban pe vedete celor de la VfB Stuttgart, şi nu mai vor să rişte.

”Da, ne interesează copilul născut în 1999 pe care îl are Ceahlăul, dar nu ni-l dă Pinalti. Este, într-adevăr, foarte bun”, recunoștea anului trecut, Zoli Iaşko, director general al Academiei şi mâna dreapta a lui Gică Hagi. Arestarea lui ”Pinalti” ar putea schimba situația la Ceahlăul.

”Marian nu are cum să nu ajungă departe în carieră. E un copil cuminte şi, cel mai important, îi place fotbalul. Are tehnica lui Messi, păstrând proporţiile, şi o viteză deosebită. Joacă pe postul de mijlocaş stânga, cu rol preponderent ofensiv. Este păcat ca pe un asemenea fotbalist să-l pui să se apere. Este un copil isteţ şi vede bine jocul. În plus, este ambiţios şi orgolios, care, până la urmă, sunt nişte calităţi. Dacă ştie că are el dreptate, te contrazice”, a spus Florin Axinia, fosta vedetă a celor de la Ceahlăul și cel care l-a descoperrit pe Marian.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

Axinia a vrut să-l înfieze

Florin Axinia

Florin Axinia l-a descoperit pe Marian

Marian Drăghiceanu

Marian Drăghiceanu

Povestea de fotbalist a lui Marian, născut pe 7 iulie 1999, într-o familie destrămată din Săvineşti (localitate aflată la 10 kilometri de Piatra-Neamţ), a început pe când avea 9 ani. „L-am văzut la un turneu de copii şi m-a impresionat. L-am luat la mine acasă. A stat în casa mea din 2008 până în anul trecut. L-am ținut pe mâncare, i-am oferit toate condițiile. Acum s-a  mutat la internatul clubului. Aș fi vrut să-l înfiez, dar am divorțat între timp și nu s-a mai pus problema, plus că la noi procedurile de adopție sunt destul de complicate”, spune Florin Axinia, antrenor la Centrul de Copii și Juniori de la Ceahlăul.

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

Crescut de bunici

Marian nu-și cunoaște tatăl natural, fiind crescut la bunicii din partea mamei. Familia lui este săracă, mama nu muncește, iar tatăl lui vitreg îl ignoră. ”Acum doi ani, dacă Marian nu s-ar fi accidentat, am fi câștigat Cupa Hagi-Danone, de la Timișoara. Fără el, am terminat pe locul 5. La faza zonală, de la Suceava, Hagi l-a desemnat cel mai bun jucător al turneului. Iar în 2012, Ceahlăul a jucat finala mică la juniori contra Școlii Gică Popescu. Marian a fost ales cel mai bun junior la vârsta lui, deși echipa n-a câștigat turneul”, se mândreşte Axinia.

”Are tehnica lui Messi”

”Marian nu are cum să nu ajungă departe în carieră. E un copil cuminte și, cel mai important, îi place fotbalul. Are tehnica lui Messi, păstrând proporțiile, și o viteză deosebită. Joacă pe postul de mijlocaș stânga, cu rol preponderent ofensiv. Este păcat ca pe un asemenea fotbalist să-l pui să se apere. Este un copil istețși vede bine jocul. În plus, este ambițios și orgolios, care, până la urmă, sunt niște calități. Dacă știe că are el dreptate, te contrazice”, îl prezintă Florin Axinia, fost atacant important la Ceahlăul.

Rareş Lazăr, în vârstă de 15 ani, a devenit, sâmbătă, la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, contând pentru etapa a XXXIII-a a Ligii I, cel mai tânăr jucător al actualului sezon, conform Comisiei de Statistică şi Istorie a FRF.

29
martie 1999 este data nașterii lui Rareș Lazăr, devenit cel mai tânăr fotbalist din Liga I în actualul sezon, intrând în meciul Ceahlăul – FC Vaslui 2-0, pe 18 mai 2014.

Close
Închide
  Close