MENIU CAUTĂ
, de Claudiu Petrisor

Grecul Giorgios Katidis a fost suspendat PE VIAŢĂ de la naţională. Vezi ce gest STUPID a făcut!

Distribuie

Mijlocaşul lui AEK Atena în vârstă de 20 de ani, fost căpitan al naţionalei under 19 a Greciei, a făcut salutul nazist după ce a înscris în minutul 84 golul victoriei din partida cu Veria, încheiată cu scorul de 2-1 pentru AEK Atena.

Federaţia Greacă de Fotbal a decis să îl suspende pe viaţă pe mijlocaş din toate echipele naţionale. Mesajul ulterior postat pe Twitter de Giorgios Katidis nu a mai contat.

„Nu sunt fascist şi nu am vrut ca gestul meu să semnifice ceea ce crede lumea. Nici nu ştiam că acel salut este unul nazist”, a scris fotbalistul pe contul său de Twitter.
„E un puşti care nu are nici o idee despre politică. Probabil că a văzut un asemenea gest pe internet şi n-a ştiut ce înseamnă”, a adăugat antrenorul lui AEK Atena, neamţul Ewald Lienen.

Ce este salutul nazist?

Salutul nazist sau Salutul lui Hitler a fost o formă de salut din Germania nazistă care era acompaniat de vorbele Heil, mein Führer (Salut, conducătorul meu!). Caracteristic cultului personalității, salutul a fost adoptat în anii 1930 de către Partidul Nazist pentru a desemna ascultarea față de liderul partidului Adolf Hitler și pentru a glorifica națiunea germană și mai târziu efortul de război.

Foto: EPA

Comentarii