Mergi direct la conținut »
Halep poate deveni prima jucătoare născută în 1991 victorioasă într-un turneu de Mare Șlem
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Halep poate deveni prima jucătoare născută în 1991 victorioasă într-un turneu de Mare Șlem

Halep poate deveni prima jucătoare născută în 1991 victorioasă într-un turneu de Mare Șlem

Finalistă anul trecut, Simona Halep (23 de ani) este creditată cu șanse importante la câștigarea turneului de la Roland Garros, care va debuta peste patru zile. Site-ul WTA scrie că ea ar deveni prima jucătoare din circuit născută în 1991 care triumfă într-un turneu de Mare Șlem.

Într-un articol ce îi este dedicat se vorbește despre ascensiunea româncei, despre parcursul ei din ultimii doi ani (11 titluri WTA, prima finală de Grand Slam, la Roland Garros, și clasarea pe locul 2 mondial), iar apoi se ridică o întrebare: care ar fi următorul pas? Răspunsul vine imediat, firesc. Câștigarea primului titlu de Mare Șlem, iar turneul de la Roland Garros reprezintă o bună ocazie. Mai ales că Simona se simte bine acolo, ea câștigând la junioare, în 2008. ”Simt jocul acum. Îmi place zgura. Mi-a plăcut întotdeauna. M-am simțit mereu foarte sigură pe această suprafață. Am frumoase amintiri de aici, de la Paris. Jocul meu a progresat. Mă simt pregătită pentru Open-ul francez”, a declarat Halep pentru wtatennis.com.

Autorul amintește că Halep ar putea deveni a doua jucătoare din România care câștigă un titlu de Mare Șlem după Virginia Ruzici, victorioasă la Roland Garros în 1978. ”Ea va încerca, de asemenea, să devină primul jucător născut în 1991 sau mai târziu, de sex masculin sau feminin, care câștigă un titlu de Grand Slam”. Se amintește că dintre jucătorii născuți în 1990 doar Petra Kvitova a reușit această performanță, impunându-se de două ori la Wimbledon.

Close
Închide
  Close