Mergi direct la conținut »
Handbal. Naționala de juniori U18 a României, victorie la Mondialele din Polonia
Sport Libertatea > Sport > Handbal. Naționala de juniori U18 a României, victorie la Mondialele din Polonia

Handbal. Naționala de juniori U18 a României, victorie la Mondialele din Polonia

Handbal. Naționala de juniori U18 a României, victorie la Mondialele din Polonia. Naționala feminină de junioare a României a obținut a treia victorie consecutivă la Mondialul din Polonia. E pe primul loc în grupă.

De Daniel Conțescu,

Reprezentativa sub 18 ani a României a obținut vineri seara, la Kielce (Polonia), a treia victorie consecutivă la Mondiale. Echipa pregătită de fostele internaționale Carmen Amariei și Ildiko Kerekes Barbu a învins naționala țării gazdă cu 28-19.

După o primă repriză mai echilibrată, în care „tricolorele” au avut totuși, inițiativa, în partea a doua România s-a desprins decisiv, conducând și la 11 goluri diferență. S-a terminat 29-19, o victorie care plasează România, pe primul loc în grupă, la golaveraj, în fața Germaniei.

Au marcat pentru „tricolore”: Adina Cace 7, Iuliana Marin 6, Andreea Târșoagă 5, Diana Lascateu 2, Marina Ilie 2, Monica Barabaș 2, Ioana Bălăceanu 1, Andreea Popa 1, Denisa Vâlcan 1, Miruna Pica 1. Excelentă prestația ambilor portari, Diana Ciucă și Andreea Chetraru.

Duminică, de la ora 17:00, România va juca împotriva Angolei, echipă care e pe ultimul loc în grupă, cu 0 puncte.

Până acum, România a mai învins Slovacia (22-21) și Austria (37-19) și mai are de jucat cu Angola și Germania. Primele patru formații din grupă se califică în „optimi”.

Rezultat excelent și pentru naționala de juniori, sub 18 ani, a României la Europeanul din Croația. „Tricolorii” au terminat la egalitate, 30-30, disputa cu Franța, din grupa B. Jucătorii antrenați de spaniolul Jordi Giralt pierduseră primul meci cu Danemarca, 22-24, dar au șanse la calificare dacă vor învinge duminică Norvegia, de la ora 17:30.

Mihai Milu, interul stânga de la CSM București a fost desemnat omul partidei, în timp ce cei mai buni marcatori ai României au fost Tudor Buguleț și Ștefan Neagu, fiecare cu câte 5 reușite.

Close
Închide
  Close