Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Handbalistele din naționala României au luat lecții de caligrafie și au învățat ceremonia ceaiului, în Japonia / FOTO

Handbalistele din naționala României au luat lecții de caligrafie și au învățat ceremonia ceaiului, în Japonia / FOTO

Naționala feminină de handbal a României se află de miercurea trecută în Japonia, unde se pregătește pentru Campionatul Mondial.

De Ciprian Iana,

Între două antrenamente, fetele pregătite de către selecționerul suedez Tomas Ryde au timp și de destindere.

Într-una dintre pauze, Cristina Neagu și coechipierele sale au mers în vizită la un liceu din Saga, unde a avut parte de o lectie de caligrafie și de o introducere în ceremonia ceaiului.

”Mi s-a părut foarte amuzant să desenez tot felul de litere, de nume, de cuvinte… a fost foarte interesant, mi-a plăcut foarte tare. Chiar am zis că se vede că am lipsit la ora de desen. A fost foarte fain.  Asta înseamnă respect, iar asta îseamnă noroc. De fapt, fără să ştiu le-am desenat” a mărturisit Crina Pintea la Telekom Sport.

Tomas Ryde a profitat de ocazie pentru a efectua un scurt antrenament cu echipa de handbal a școlii.

E foarte bine pentru noi să facem și alte lucruri și să luăm contact cu o altă cultură. Este important pentru toți oamenii să învețe de la alții și să avem o lume pașnică”, a spus selecționerul României, Tomas Ryde.

La Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, care se va disputa între 30 noiembrie și 15 decembrie, România face parte din Grupa C, alături de Spania, Ungaria, Muntenegru, Senegal și Kazahstan.

Primele trei reprezentative se vor califica în Grupele Principale.

FOTO: Federația Română de Handbal – Facebook

Close
Închide
  Close