Este vorba despre impozitul de 1% pe care fiecare jucător la pariuri în mediul on-line trebuie să-l plătească la ANAF, după ce declară pe propria-i răspundere suma câștigată! Asta înseamnă că fiecare jucător care câștigă o sumă de bani trebuie să-și țină propria evidență a veniturilor. Mai există o soluție: să apeleze la casa de pariuri la care au câștigat, iar aceasta să-i furnizeze informațiile cerute, mai ales că dispun de un sistem computerizat care reține astfel de date.

Venind în sprijinul jucătorilor, site-ul Ponturi Bune a trimis o adresă către ANAF, prin care a solicitat precizări suplimentare. 

Pentru câștigurile obținute la agențiile și casele de pariuri on-line autorizate, jucătorul trebuie să țină o evidență a retragerilor efectuate (sau să solicite operatorului acest lucru), iar pe baza acestei evidențe trebuie să completeze declarația către ANAF (descarcă AICI formularul 200) până pe 25 mai, pentru anul precedent. În baza acestei declarații, contribuabilul va fi înștiințat de ANAF cât datorează impozit pentru câștigurile realizate și are termen de plată 60 de zile.

REGULILE ANAF

  1. Pentru câștigurile obținute la agențiile de pariuri stradale, jucătorul prezintă un act de identitate atunci când își ridică câștigul, iar impozitul este reținut direct din acesta. Jucătorii NU trebuie să mai declare NIMIC la ANAF, la final de an.
  2. Pentru câștigurile obținute la agențiile și casele de pariuri on-line autorizate, jucătorul trebuie să țină o evidență a retragerilor efectuate (sau să solicite operatorului acest lucru), iar pe baza acestei evidențe trebuie să completeze declarația către ANAF (formularul 200) până la 25 mai, pentru anul precendent. În baza acestei declarații, acesta va fi însțiintat de ANAF cât datorează impozit pentru câștigurile realizate și are termen de plată 60 de zile.
  • pe formularul 200 se completeză fiecare retragere, de la fiecare casă de pariuri on-line
  • impozitul se stabilește pentru fiecare retragere în parte (conform tabelului de mai jos) și NU se aplică sumelor cumulate
  • pentru anul 2015 trebuie complatate DOAR retragerile realizate la casele și la agentiile de pariuri on-line licențiate, având termen de depunere 25 mai 2016.
Ad placeholder

foaia1impozit

Ce este neclar în acest moment este luna de la care se aplică prevederile legii și de când trebuie ținută evidența (tot anul, începând din luna a 7-a, adică de când s-au publicat normele?). Totodată, nu se specifică ce anume riscă jucătorii care nesocotesc legea, mai exact, care sunt penalizările.

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit