Putea da în judecată Comisia Antidoping!
“Ora la care trebuia să se prezinte în camera ofiţerului de control era 17.50. El şi Fabio au ajuns cu 120 de secunde mai târziu, la 17.52! Comisarul antidoping n-a stat la discuţii. I s-a părut ciudată întârzierea lor, a notat problema în raport, interpretând- o ca timp folosit pentru o eventuală modificare sau contaminare a rezultatului probelor!”, îşi aminteşte Toni Carlos, jurnalist portughez. În ciuda situaţiei absurde, cele 120 de secunde în care Rui Pedro a fost dat “dispărut” l-au costat pe jucător. Federaţia lusitană de fotbal a reacţionat dur şi l-a suspendat preventiv pe Rui Pedro! Acesta a aflat vestea când se afla în cantonamentul naţionalei, care se pregătea pentru Eurpeanul U19 din Austria, şi a fost nevoit să plece acasă. O mare dezamăgire! “Mă pregăteam cu echipa naţională pentru turneul final şi, dintr- o dată, m-am văzut exclus, privat de munca mea! A fost foarte frustrant”, a povestit Rui Pedro, citat de cfrmania. ro. “Pedeapsa a fost excesivă şi a produs daune severe în cariera lui. Ar fi putut da în judecată Comitetul Antidoping, dar n-a făcut- o!”, a mai povestit jurnalistul. FC Porto a înaintat recurs la decizia de suspendare a lui Rui Pedro, care a fost considerat nevinovat şi absolvit de orice culpă.
De ce aţi chelit aşa de repede, băieţi?
“Cazul Rui Pedro”, fotbalitul care a picat practic nevinovat în mijlocul unui scandal, are rădăcini vechi şi adânci. FC Porto a fost un club bănuit mai mereu de legături cu lumea dopajului “sistematic”.
În presa internaţională, au apărut tot felul de zvonuri, neconfirmate oficial vreodată. O persoană considerată expertă în dopajul din Portugalia e doctorul Domingos Gomes, fost medic la Porto. Inclusiv cucerirea Cupei Campionilor Europeni, din 1987, 2-1 cu Bayern, a fost pusă sub semnul îndoielii. “În acele vremuri, nu exista control antidoping”, a observat ziarul As.
În 1995, poliţia lusitană a descoperit un laborator clandestin de dopaj chiar lângă Estádio das Antas. Alte surse au argumentat cu efectele adverse ale presupusului doping al “dragonilor”. “Cine nu-şi aminteşte de celebrele chelii ale celor de la Porto? Semedo, Bandeirinha, Pacheco, Magalhães aveau în jur de 25 de ani, dar le picase părul. Nu cumva sunt efectele adverse?”, se arată în cartea autobiografică a lui Fernando Mendes, fost fotbalist la Porto.