MENIU CAUTĂ

Încă un jucător pleacă de la Petrolul. ”Jerry” Gane riscă să nu mai aibă pe cine folosi

Distribuie
Situaţia efectivului numeric pe care Petrolul îl are la dispoziţie în ultimele etape din play-out este tot mai dificilă, plecările jucătorilor de la echipă continuând cu stoperul francez Romain Inez, cel care a anunţat încă de săptămâna trecută că nu va mai rămâne la echipă, informează ziarulprahova.ro.
Partida cu CSU Craiova a fost ultima pentru el (a fost rezervă, neutilizată), jucătorul, care reprezenta una dintre puţinele soluţii pentru centrul defensivei, ca rezervă a lui Benga sau Mişelăricu, lăsând descoperit acest post, de unde acum câteva săptămâni ”dispăruse” şi italianul Prestia!
Motivele plecării lui Inez par a ţine de dificultăţile financiare, jucătorii aşteptând săptămâna aceasta salariul pe februarie sau măcar un procent din acesta! Francezul jucase în 4 meciuri în 2016, ”bifând” 226 de minute oficiale în tricoul galben-albastru.
În nefericita variantă în care va avea probleme cu cei doi titulari din acest moment, antrenorul Jery Gane nu va avea altă soluţie decât să apeleze la neexperimentatul Roberto Alecsandru – provenit de la Centrul de Copii şi Juniori, sau să-l reprofileze pe Dan Bucşă! Iar ”pericolul” de a se continua cu aceste ”dezertări” este foarte mare, culmea, exact în momentul în care au început să apară rezultate mai bune! Inez se adaugă astfel lui Marinescu, Prestia, Pulhac şi Varga, excluşi sau plecaţi de la echipă, în această primăvară!

Două suspendări importante

Faptul că lotul nu oferă suficiente „dubluri” pe posturi se vede tot mai mult, vineri, la partida cu FC Botoşani, vitală şi ea pentru a reintra în calculele salvării de la retrogradare, urmând să lipsească doi jucători importanţi – mijlocaşul central Daniel Stana şi fundaşul stânga Fabrice Begeorgi, amândoi fiind suspendaţi! În locul lui Stana va reveni Bucşă, în timp ce, pe linia defensivă, Beţa va fi mutat pe stânga, iar pe dreapta va reveni David – refăcut după o accidentare, orice problemă apărută în acest compartiment la meciul cu moldovenii fiind de natură să ducă la „improvizaţii şi experimente”.

Trei juniori, promovaţi

Teoretic, pentru a completa foaia de joc la meciul de vineri, chiar şi în cazul fericit în care nu vor apărea indiponibilităţi medicale, antrenorul Ionel Gane va mai avea nevoie de încă un junior, Lambru fiind cel care s-a antrenat săptămâna trecută sub comanda sa, în timp ce la antrenamentele din această săptămână au mai apărut încă doi jucători promovaţi de la Centrul de Copii şi Juniori, condus de Cristi Vlad şi Mihai Oancea. Este vorba despre fundaşul central Alberto Olaru (născut în 1998!) şi de mijlocaşul central Constantin Costache (foto), jucător născut în 1997, care vor efectua şedinţele de pregătire cu ”echipa mare”, unul dintre ei urmând să fie reţinut în lotul care va intra în cantonament.

Citește mai multe despre Petrolul pe Libertatea.

Comentarii