MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 14:06

Înmormântarea lui Ion Voinescu. Anghel Iordănescu și Valeriu Argăseală au fost la procesiunea funerară / GALERIE FOTO & VIDEO

Distribuie

Înmormântarea lui Ion Voinescu. La ora 12.00 va începe procesiunea funerară. Fostul mare portar Ion Voinescu va fi înmormântat azi la Cimitirul Sfânta Vineri.

Ion Voinescu, unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului românesc, va fi condus azi pe ultimul drum. „Țop” Voinescu a murit pe 8 martie, la vârsta de 88 de ani. 

ACTUALIZARE ora 14.00: Ion Voinescu a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare. La procesiune au venit Valeriu Argăseală, președinte la FCSB, și Anghel Iordănescu. Nimeni de la FRF, nimeni de la CSA Steaua. Din partea ultimilor au venit însă destui suporteri. Aceștia au pus un steag al Stelei pe coșciugul fostului mare portar.

Înmormântarea lui Ion Voinescu. La ora 12.00 va începe procesiunea funerară. A fost depus la „Arena Națională”

Elena Voinescu, femeia cu care ”Țop” era căsătorit de 63 de ani, a povestit pentru ”Libertatea”, ultimele zile din viața fostului mare portar:

”Azi-noapte (n.r. – în noaptea de joi spre vineri, 8 martie), la 2.00, i-a cedat inima. A avut o inimă mare, era inimos. A suferit un accident vascular cerebral (n.r. AVC) mult prea grav. Spitalul Elias din București ne-a anunțat nenorocirea de dimineață. Ion era în stare foarte grea de două săptămâni!”.

”Nu mai comunica de două săptămâni, dar părea că ne auzea când vorbeam cu el: ne strângea ușor mâinile, semn că întelegea ce îi spunem. Îl vizitam în fiecare zi, eu, cu fiica și ginerele”, a mai spus Elena Voinescu.

Trupul neînsulflețit a fost depus la „Arena Națională”, pentru ca fanii să-i poată aduce un ultim omagiu.

Înmormântarea lui Ion Voinescu. A strâns 22 de selecții în națională

Ion „Țop” Voinescu a fost, timp de 13 ani, „gardianul” din poarta Stelei, echipă cu care a câştigat şase titluri naţionale şi cinci Cupe ale României. Ion Voinescu a cucerit titlul cu Steaua în anii 1951, 1952, 1953, 1956, 1960 şi 1961, precum şi Cupa României, în 1950, 1951, 1955 şi 1962. A acumulat 22 de selecționări în Naționala României. În 1952 a participat la Olimpiada de la Helsinki, prestație în urma căreia presa finlandeză l-a considerat ”cel mai bun portar al lumii”!

Ion ”Ţop” Voinescu
– născut pe 18 aprilie 1929, la Valea Dragului (Giurgiu)
– la 10 ani s-a legitimat la Olimpia Bucureşti, unde prima oară a evoluat ca mijlocaş
– a trecut pe la mai multe echipe, după care a ajuns la CCA, echipă pentru care a jucat între 1947 şi 1963.
– la CCA şi, ulterior Steaua, a cucerit 11 trofee: 6 titluri şi 5 cupe
– a bifat 22 de selecţii pentru echipa naţională, pentru care a evoluat la Jocurile Olimpice din 1952, de la Helsinki
– a fost primul sportiv al ţării decorat cu ”Ordinul Muncii” în anul 1951
– până la pensionare a rămas antrenor în cadrul grupelor de copii şi juniori de la Steaua


CITEȘTE ȘI: 

A murit Ion Voinescu. Legendarul portar de fotbal a încetat din viață la 88 de ani

Cine a fost Ion Voinescu. A luat primul titlu cu CCA, viitoarea Steaua. Ce bani a câștigat în 1951, de ce i se spunea ”Țop”, gluma cu cioara și unde se stabilise

Unde va fi depus și unde va fi înmormântat Ion Voinescu. MTS a refuzat să primească trupul neînsuflețit. Reacția directorului Muzeului Sportului

Ion Voinescu va fi depus la capela cimitirului Sfânta Vineri. AZI, un ultim omagiu, la Arena Națională. Înmormântarea, marți

Trupul lui Ion Voinescu a fost depus la Arena Națională / GALERIE FOTO

Citește mai multe despre Ion Voinescu, Sfânta Parascheva și inmormantare pe Libertatea.

Comentarii