Mergi direct la conținut »
DINAMO / Dorin Mateuţ este critic: "Au renunţat la mine ca la o măsea stricată!"
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > DINAMO / Dorin Mateuţ este critic: "Au renunţat la mine ca la o măsea stricată!"

DINAMO / Dorin Mateuţ este critic: „Au renunţat la mine ca la o măsea stricată!”

Dorin Mateuț. fostul „secund” al lui Flavius Stoican la Dinamo, a acordat un interviu pentru Libertatea în care a explicat de ce a părăsit gruparea „câinilor roşii”.

Antrenorul Dorin Mateuţ (49 de ani) şi-a reziliat, zilele trecute, contractul cu gruparea de fotbal Dinamo. Fostul câştigător al Ghetei de Aur în 1989,  care a îmbrăcat tricoul „câinilor roşii” în perioadele 1986-1990 şi 1994-1995, se afla pe banca tehnică a „câinilor roşii” din toamna anului trecut, când a venit ca „secund” al lui Flavius Stoican. Mateuţ a mai făcut parte din staff-ul tehnic al „câinilor roşii” şi în perioada 2003-2005, când a fost asistentul lui Ioan Andone, iar în ultimele meciuri din acest an ale „roş-albilor” a acceptat să rămână în umbra lui Ionel Dănciulescu, deşi în acte era trecut ca „principal”, în condiţiile în care „Corbul” nu deţine licenţa PRO.

Cu toate acestea, Dorin Mateuţ n-a intrat în planurile de viitor ale şefilor din „Groapă”, iar asta l-a nemulţumit profund pe fostul mijlocaş. Cu alte cuvinte, fostei ”Ghete de Aur” i s-au dat papucii.

„Staţi, mă, că mai e şi Mateo pe aici”

Libertatea: De ce aţi plecat de la Dinamo?
Dorin Mateuţ: Pentru că nu mai intram în vederile celor de acolo. Întrebaţi-i pe conducători de ce! Asta e viaţa, eu am venit mereu cu inima deschisă la Dinamo. De câte ori a fost nevoie de mine, am fost la datorie. Am acceptat să fiu şi “principal” în acte pentru Ionel Dănciulescu, iar el era prezentat peste tot în această postură. Să nu se înţeleagă cumva că am ceva cu “Danciu”, dimpotrivă, am lucrat foarte bine cu el şi am încercat să-l ajut cât am putut de mult.

Totuşi, v-a deranjat acest lucru…
Aş minţi să spun că nu m-a deranjat. Normal, voiam să fiu „principal” şi oficial, ca să spun aşa, nu doar pe hârtie. Dar nu asta m-a deranjat cel mai mult, ci faptul că s-au vehiculat tot felul de nume pentru banca tehnică a echipei, dar nimeni n-a zis: <

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

V-au reproşat ceva conducătorii?
Nu. De altfel, nu aveau de ce să fie nemulţumiţi. În condiţiile date, eu cred că am făcut destule. Să nu uităm că, în sezonul trecut, Flavius Stoican şi cu mine am dus echipa pe locul 4. Am fi jucat în Liga Europa, dacă clubul n-ar fi intrat în insolvenţă. În vară, ne-au plecat şapte titulari. Cu ei în lot, ne-am fi putut bate acum la titlu. Asta e, poate cu noua conducere tehnică se va ieşi din insolvenţă, echipa va fi întărită şi se va obţine performanţa pe care suporterii o tot aşteaptă, dar care se cam amână.

Vrea să fie antrenor principal

Ce planuri de viitor aveţi?
Vreau să încep o carieră de ”principal”. Chiar şi în vară am vrut plec de la Dinamo şi să o iau pe cont propriu, însă, până la urmă, am zis să mai rămân alături de Flavius Stoican. Dar consider că am acumulat destul ca să pot fi antrenor principal. La meciul cu „U” Cluj, din Cupa Ligii, Dănciulescu a vrut să-l treacă pe Patrick Petre să execute penalty-ul decisiv, dar eu i-am zis să-l treacă pe Lazăr. M-a ascultat, Lazăr a transformat, iar Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii.

Aţi reveni la Dinamo, ca „principal”?
Cum să nu? Dar nu cred că se va întâmpla asta, cel puţin în viitorul apropiat. Să fim realişti, mă vor chema conducătorii înapoi, de vreme ce au renunţat acum la mine ca la o măsea stricată?

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close