De Ciprian Iana,

Ionuț Stroe vrea să clarifice situația de la Federația Română de Tenis, care are conturile blocate de mai bine de doi ani.

Reacția lui Stroe a venit după ce Simona Halep, Sorana Cîrstea și Marius Copil au publicuat, în același timp, un comunicat pe Facebook în care solicită MTS să ajute Federația Română de Tenis, condusă de Ion Țiriac, 80 de ani.

”Atât MTS, cât şi eu personal, le asiguram pe cele două campioane, cât şi pe iubitorii tenisului, că dorim să clarificăm cât mai repede această situaţie. Există toată deschiderea din partea mea în acest sens şi dorinţa de a rezolva problema”, a afirmat Stroe pe pagina de Facebook a MTS.

Noul ministru al Tineretului și Sportului a continuat: ”În ceea ce priveşte dificultăţile legate de finanţarea FRT de către Statul Român, motivele ţin doar de legalitate şi sunt de natură juridică, nicidecum nu este vorba de birocraţie sau de rea-voinţă. Chestiunea se afla în instanţă şi sperăm să se soluţioneze rapid, astfel încât să putem relua cât mai curând relaţia contractuală, de finanţare, cu FRT”.

Stroe a conchis: ”MTS îşi va respecta responsabilitatea de a sprijini financiar toate sporturile, iar, acolo unde sunt probleme, căutăm, punctual, soluţii alternative de rezolvare a situaţiei”.

Şi fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a comentat subiectul pe Facebook: ”Împărtăşesc şi eu regretul că MTS nu a putut finanţa, în ultima vreme, Federaţia Română de Tenis. Mereu am susţinut că tenisul românesc merită tot sprijinul din partea statului, dar, din păcate, problemele de natură juridică ale federaţiei, care încă nu a obţinut o validare definitivă din partea instanţei a alegerilor, nu permit încă ministerului pe care l-am condus până ieri să finanţeze federaţia”.


Ion Ţiriac a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis la 19 iunie, contracandidatul său, Marius Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira din Sibiu, anunţând la finalul Adunării Generale că va contesta alegerile în instanţă.

Citeşte şi:

Rivale pe teren și în afara lui, Simona Halep și Sorana Cîrstea au făcut front comun, postând același mesaj de susținere a șefului FRT, Ion Țiriac

Simona Halep și Darren Cahill, la psiholog! ”Am avut o conversație grozavă”

Retrospectiva anului 2019 pentru Simona Halep. ”S-a oprit la Wimbledon și a încercat să schimbe legile sportului”

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte
HOROSCOP

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte