Mergi direct la conținut »
Jean Pădureanu a murit a doua zi după lansarea cărții despre Gloria Bistrița, echipa pe care a transformat-o radical
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Jean Pădureanu a murit a doua zi după lansarea cărții despre Gloria Bistrița, echipa pe care a transformat-o radical

Jean Pădureanu a murit a doua zi după lansarea cărții despre Gloria Bistrița, echipa pe care a transformat-o radical, dintr-o echipă mică de provincie, într-una care juca în cupele europene și care stabilea câștigătoarea titlului și a retrogradatelor.

De Octavian Cojocaru,

Jean Pădureanu  a murit noaptea trecută, la vârsta de 80 de ani, fiind răspus de un cancer generalizat. „Lordul” fusese internat în stare gravă în urmă cu două zile.

„Cartea Gloriei Bistrița – O istorie a unui brand vechi de un secol”

Dacă boala l-ar mai fi păsuit un pic, pe 28 decembrie ar fi putut asista la festivitatea lansării lucrării „Cartea Gloriei Bistrița – O istorie a unui brand vechi de un secol”, volum semnat de Constantin Sănduță (75 de ani), membru fondator al fostului club de fotbal, din a cărui structură de conducere a făcut parte ca prim-vicepreședinte și apoi ca vicepreședinte al Consiliului Director, a fost lansată la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”.

De la festivitatea de acum două zile a lipsit tocmai mentorul acestei echipe în perioada sa de aur, Jean Pădureanu. La eveniment au participat foști conducători, antrenori și jucători ai echipei înființate în 1922. Nu au lipsit Ioan Horoba, Răzvan Grec, Romeo Grec, Alexandru Hatfaludi, Marius Petrina, Vasile Urs, Gheorghe Șanta, Radu Caizer, Victor Ciocan, Grigore Butuza, Valer Someșan, Constantin Sava, Dorel Zegrean, consilierul municipal Vasile Moldovan. Atunci, toată lumea și-a îndreptat câte un gând bun și spre Jean Pădureanu, aflat pe un pat de spital. La puțin peste 24 de ore de la acel eveniment, Jean Pădureanu a părăsit aceeastă lume.

Close
Închide
  Close