Mergi direct la conținut »
Jocurile Europene Baku 2015. Bilanț final pentru România - 12 medalii, dintre care trei de aur
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Jocurile Europene Baku 2015. Bilanț final pentru România - 12 medalii, dintre care trei de aur

Jocurile Europene Baku 2015. Bilanț final pentru România – 12 medalii, dintre care trei de aur

ACTUALIZARE.

Delegaţia României a încheiat Jocurile Europene de la Baku pe locul 17 din 42 de naţiuni care au punctat în clasamentul pe medalii, cu 12 medalii, din care trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz, conform anunţului de duminică al organizatorilor competiţiei.

Pe primul loc al clasamentului s-a clasat Rusia, cu un total de 164 de medalii (79 aur, 40 argint, 45 bronz), urmată pe podium de Azerbaidjan – 56 de medalii (21 aur, 15 argint, 20 bronz) şi de Marea Britanie – 47 de medalii (18 aur, 10 argint, 19 bronz).

——–

România a obținut 12 medalii, trei de aur, cinci de argint și patru de bronz, la prima ediție a Jocurile Europene care se termină duminică la Baku (Azerbaidjan).

În ultima zi a întrecerilor continentale, sportivii din țara noastră nu sunt antrenați în competiții. Ceremonia de închidere este programată pentru ora 19,00.

Aurul a fost cucerit de Ana-Maria Brânză la spadă, de Andreea Chițu la judo (cat. 52 kg) și de echipa feminină de spadă (Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Amalia Tătăran), argintul a fost câștigat de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha și Elena Meroniac în proba de kaiac dublu – 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu), prin Tiberiu Dolniceanu la sabie și prin echipa masculină de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur), iar medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) și de Simona Gherman la spadă.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Echipa olimpică a României va reveni în țară de la Jocurile Europene de la Baku, cu o cursă specială care va ateriza pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, luni, 29 iunie, la ora 11,30.

Delegația va fi primită la Salonul Oficial al aeroportului de Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, numeroase personalități ale vieții sportive românești, rude, prieteni și apropiați ai membrilor delegației.

România a fost prezentă la JE cu o echipă care cuprinde 147 de sportivi, 83 de băieți și 64 de fete, care s-au întrecut la 22 de discipline sportive.

Șeful de misiune al României la Jocurile Europene de la Baku a fost Alexandru Epuran, iar Florin Gurbănescu — adjunct al șefului de misiune.

 

Close
Închide
  Close