Mergi direct la conținut »
Jocurile Olimpice 2016: un jaguar a fost împușcat pentru că s-a agitat la trecerea flăcării olimpice
Sport Libertatea > Sport > Jocurile Olimpice 2016: un jaguar a fost împușcat pentru că s-a agitat la trecerea flăcării olimpice

Jocurile Olimpice 2016: un jaguar a fost împușcat pentru că s-a agitat la trecerea flăcării olimpice

De Cătălin Apostol,

Un jaguar dintr-o specie pe cale de dispariție a fost împușcat marți, la Manaus, în timpul trecerii flăcării olimpice prin capitala statului brazilian Amazonas, provocând indignarea asociațiilor de apărare a drepturilor animalelor, informează Agerpres.

Felina, cunoscută sub numele de Juma, era legată și ținută de militari, în cursul unei ceremonii care a avut loc în acest oraș din nordul Braziliei, cu ocazia ștafetei JO 2016.

După trecerea torței, jaguarul a început să se agite foarte tare și a scăpat din mâinile celor care îl aveau în grijă, deși aceștia au făcut uz de tranchilizante. În momentul în care s-a apropiat de un soldat, acesta a făcut uz de armă și l-a ucis.

De menționat că jaguarul a fost ales drept emblemă a Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio, reprezentată de mascota Ginga.

„Am făcut o greșeală permițând ca flacăra olimpică, simbolul păcii și unității, să fie asociată cu un animal legat. Această imagine este în opoziție cu convingerile și valorile noastre. Garantăm că nu vor mai exista astfel de incidente în timpul JO 2016”, au precizat organizatorii într-un comunicat.

Close
Închide
  Close