MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 15:30

Jocurile Olimpice de Iarnă. Nu suntem singurii ”praf” în domeniu. Povestea primului ecuadorian prezent la competiție

Distribuie

Jocurile Olimpice de Iarnă. Nu suntem singurii ”praf” în domeniu. Povestea primului ecuadorian prezent la competiție. România nu e singura țară din lume care are munți, dar niciun pic de tradiție în sporturile de iarnă și se bucură la un loc 6.

Ecuador este debutantă la această ediție. Iar povestea singurului sportiv din țara sud-americană este surprinzătoare, informează agerpres.

Klaus Jungbluth, născut în Anzi, cu prenume şi nume germane, căsătorit cu o italiancă, este primul reprezentant al Ecuadorului la Jocurile Olimpice de iarnă, relatează AFP.

Jocurile Olimpice de Iarnă. Nu suntem singurii 'praf' în domeniu. Ecuador n-avea nici măcar o federație a sporturilor de iarnă până în 2016!

„Ecuadorul nu avea o Federaţie a sporturilor de iarnă până când a fost fondată în iunie 2016', a povestit Jungbluth (38 ani), care se numeşte Rodriguez după mama sa. Iar această ţară din America de Sud nu a trimis niciodată un sportiv la Jocurile Olimpice de iarnă înaintea acestei a 23-a ediţie.

„În Ecuador nu este posibil să schiezi. Este zăpadă, dar doar la altitudine, la peste 4.000 m. Nu există nicio infrastructură pentru practicarea sporturilor de iarnă, iar cel care vrea să-l practice este obligat să meargă în altă parte', a explicat el.

După cinci ani de la primul său contact cu zăpada, în Italia, Jungbluth Rodriguez va lua startul joi în proba de schi fond 15 km de la JO de la PyeongChang.

„Este o imensă satisfacţie şi o mare mândrie să-ţi reprezinţi ţara. Şi este cu atât mai important cu cât eşti primul. Sacrificiile au fost mari, iar recompensa este imensă', a declarat sportivul ecuadorian, plecat în 2006 la studii în Cehia şi în Norvegia, unde a şi învăţat să schieze. 

CITEȘTE ȘI:

LIVE BLOG Jocurile Olimpice de iarnă 2018, program și rezultate. Primul titlu olimpic pentru austriacul Marcel Hirscher, la combinata alpină. Clasamentul pe medalii / FOTO

Loading...
Comentarii