Mergi direct la conținut »
John Havlicek a murit. Legendarul baschetbalist al echipei Boston Celtics era membru Hall of Fame
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > John Havlicek a murit. Legendarul baschetbalist al echipei Boston Celtics era membru Hall of Fame

John Havlicek a murit. Legendarul baschetbalist al echipei Boston Celtics era membru Hall of Fame

John Havlicek, cel mai bun marcator din istoria echipei Boston Celtics, din liga nord-americană de baschet (NBA), a decedat joi, la vârsta de 79 de ani, a anunţat fostul său club, citat de AFP.

De Ciprian Iana,

”Cu mare tristeţe am aflat că legenda echipei Celtics şi membru al Hall of Fame John Havlicek s-a stins la vârsta de 79 de ani”, a anunţat cea mai titrată franciză din NBA.

”John a fost un mare campion pe teren şi în societate”, se mai arată în comunicat.

Havlicek a decedat la Jupiter, în Florida, unde locuia. El suferea de mai mulţi ani de maladia Parkinson.

John Havlicek, care a evolua pe posturile de fundaş şi extremă, a evoluat toată cariera în tricoul verde al echipei Celtics, între 1962 şi 1978.

El a cucerit opt titluri de campion NBA, doar doi jucători, coechipierii săi Bill Russell şi Sam Jones, având mai multe, 11, respectiv 12.

Havlicek este unul dintre cei trei jucători care nu au pierdut niciodată o finală NBA. El a fost selecţionat de 13 ori pentru All Star Game.

Havlicek, de origine cehă şi supranumit ”Hondo” de coechipieri, şi-a încheiat cariera cu un total de 26.395 puncte marcate, având o medie de 20,8 puncte pe meci. El deţine recordul de meciuri în sezonul regulat (1.270) disputate de un jucător de la Celtics.

După ce şi-a încheiat cariera se jucător, Havlicek nu a fost tentat să devină antrenor, iar investiţiile într-o reţea de restaurante fast food i-au permis să trăiască confortabil toată viaţa, notează Agerpres.


Băncile și instituțiile financiare nebancare folosesc Paștele ca să-și promoveze creditele pentru cumpărături

 
 
Close
Close
Închide