De Petre Dobrescu,

Sportivii au ieșit pe străzile din Kamaishi, măturate de taifunul Hagibis, și le-au dat o mână de ajutor localnicilor să curețe efectele dezastrului, a notat CNN.

Cel puțin 25 de oameni au murit și circa 175 au fost răniți după ce taifunul Hagibis a atins sâmbătă seară țărmul Japoniei.

Hagibis a adus cu el vânturi deosebit de tari, ploi torențiale, inundații.

Mai mult de 230.000 de persoane au fost deja evacuate din calea taifunului, iar autoritățile au emis alerte similare pentru multe localități din jurul capitalei Tokio.

Taifunul a lovit Japonia chiar în perioada în care această țară organizează Cupa Mondială de Rugby, astfel că, preventiv, mai multe partide au fost amânate.

„După amânarea meciului lor de la Kamaishi, jucătorii din echipa națională a Canadei au ieșit pe străzi pentru a da o mână de ajutor, arătând adevăratele valori ale acestui joc”, a fost mesajul organizatorilor pe Twitter.

„Scene uimitoare. A fost extraordinar să-i vedem în această postură”, au mai spus organizatorii.

Aproape 27.000 de oameni din personalul Forțelor de Apărare iau parte la operațiunile de salvare, conform spuselor primului ministru japonez.

„Suntem dezamăgiți că n-am putut juca cu Namibia. Am muncit mult la această Cupă Mondială și am îmbunătățit multe lucruri, care ne vor ajuta să ne calificăm.

Suntem foarte impresionați de mesajele primite de acasă și le transmitem cele mai bune gânduri japonezilor care au fost afectați de taifunul Hagibis”, a spus Kingsley Jones, antrenorul Canadei.


Citeşte şi:

Cupa Mondială de rugby 2019. Africa de Sud a trecut de Anglia și a cucerit trofeul! Noua Zeelandă, locul 3. Rezultate complete

Japonia se pregătește pentru cel mai puternic taifun din ultimii 60 de ani

Meciurile Noua Zeelandă – Italia și Anglia – Franța, de la Cupa Mondială de rugby, au fost anulate din cauza taifunului Hagibis (0-0, două puncte de echipă). Scoțienii fac presiuni să nu se anuleze și meciul lor decisiv cu Japonia

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie