MENIU CAUTĂ
24 Ian. 2018 22:01

Larry Nassar, fostul medic al echipei de gimnastică din SUA, și-a aflat azi pedeapsa pentru molestările sexuale repetate. A primit 175 de ani de pușcărie!

Distribuie

Larry Nassar, fostul medic al echipei de gimnastică din SUA, și-a aflat azi pedeapsa pentru molestările sexuale repetate. A primit 175 de ani de pușcărie!

Tribunalul din America l-a condamnat pe acesta la o pedeapsă cuprinsă între 40 şi 175 de ani de pușcărie, informează CNN.

„E o onoare şi un privilegiu pentru mine să-ți dau această sentință. Tocmai ţi-am semnat condamnarea la moarte”, i-a spus judecătoarea Rosemarie Aquilina, imediat după ce a fost stabilită decizia finală.

Fostul medic are câteva victime celebre printre care Aly Raisman, McKayla Maroney și Gabby Douglas, toate trei medaliate olimpice cu aur. Totodată, acestea au recunoscut public că au fost abuzate de Nassar.

Larry Nasser, fostul medic al echipei de gimnastică a SUA, a mai primit o condamnare de 60 de ani!

Larry Nassar (54 de ani), a absolvit în 1985 Universitatea din Michigan și un an mai târziu s-a alăturat lotului de gimnastică al Statelor Unite. În 1997 a început să lucreze în paralel și ca medic al echipei Universității Michigan State.

A fost concediat de la lotul SUA în 2015, după ce fuseseră depuse câteva plângeri împotriva sa.

În septembrie 2016, The Indianapolis Star a dezvăluit că două foste gimnaste l-au acuzat de abuz sexual. De atunci, peste 150 de persoane au făcut acuzații asemănătoare. Nassar profitase de funcția de medic în timpul examenelor medicale ale tinerelor gimnaste, abzuzându-le sexual și explicându-le că aceasta era procedura medicală la care trebuia să le supună.

În toamna lui 2017, gimnastele americane medialiate la Olimpiadă McKayla Maroney, Gabby Douglas și Aly Raisman l-au acuzat și ele de abuz pe Nassar. În ianuarie și Simone Biles a mărturisit că a trecut prin situații asemănătoare.

În decembrie 2017, fostul medic a primit 60 de ani de închisoare pentru cele peste 37.000 de imagini pornografice găsite de FBI în casa sa, inclusiv un video în care Nassar molesta fetițe în piscina sa.

CITEȘTE ȘI: 

Tricolor gigant, întins în Piața Victoriei din Timișoara, de Ziua Micii Uniri| GALERIE FOTO

Citește mai multe despre Larry Nassar, gimnastică și puscarie pe Libertatea.

Comentarii