MENIU CAUTĂ

Liga 1, etapa 6. Viitorul – FCSB 1-4. Gazdele au jucat în 10 din minutul 6! Echipa lui Dică e lider. Hagi a făcut o nouă criză: ”Vreți să mă scoateți din fotbal!”. Toate reacțiile

Distribuie

Liga 1, etapa 6. Viitorul - FCSB (duminică, ora 21. 00, Digi, Look, Telekom). ”Mânjii” lui Hagi, alergați de ”corsarii” lui Dică.

Liga 1

Viitorul Constanţa – FCSB 1-4
Vână (71) / Fl. Coman (45), Man (52), D. Benzar (82), Rusescu (90)

„Mă supăr și eu pe voi. De unde ați scos voi cu Qaka și Filip la Voluntari? Eu am spus că-i dau un mijlocaș central lui Andone, nu i-am zis de Qaka. După cum a jucat azi, la revedere Qaka. Cum să-l dau, la cum a jucat în seara asta? Benzar, e adevărat. Dar noi nu obligăm jucătorii să plece. E vorba de niște contracte. Așa cum vreau să respecte ei contractele, așa și eu trebuie să le respect. E mai bine pentru el ca să joace. Eu îl dau să joace, are 20 de ani. Vă spun ce am discutat cu Dică. Nu mă interesează meciul cu Viitorul. Am zis că echipa care va juca cu Rapid Viena să nu joace azi. Coman apare tot timpul la gol, e golgheter, goleador. Bălgrădean nu e problemă, ceva minor. Rusescu? Asta e o întrebare la care nu poate răspunde azi nimeni. Eu cred că va juca cu Teixeira, că de aia l-a odihnit. Îmi pare rău că nu l-am odihnit pe Rusescu o repriză. E caviar. Mai bine joacă al doilea vârf. Asta e singura întrebare, între Rusescu și Tănase. Pe dreapta joacă Roman, că de aia l-am adus. Altă întrebare cine va fi lângă Pintilii. Să aleagă între Popescu, Filip și Nedelcu. Stan e mai lucid, mai clar decât Stan. Nu l-am contactat pe Nistor. Dar vă zic eu care e penalitatea: 1.500 de lei. Cu impresarul s-a vorbit. Singurul jucător de la Viitorul caare mi-a plăcut a fost Ianis, dar n-a avut cu cine. E dificil de deposedat.”
Gigi Becali, patron FCSB

„Fiecare meci are momentele lui. Azi mi s-a întâmplat un lucru care nici nu l-am gândit, nu l-am antrenat. Om în minus cu Steaua, care are o echipă tehnică, cu jucători foarte buni. Totul s-a rupt la acea eliminare. Era foarte greu să rezistăm. Acesta e fotbalul, a făcut o greșeală foarte mare. Stai la coadă. I-am zis: Învață! Viața e o competiție și trebuie să dovedești că ești bun. Steaua a avut un mare avantaj. Am avut un moment în care am arătat lucrurile foarte bune. Înfrângere usturătoare, adversarul fiind foarte bun pe toate, au jucat tehnic, iute, bravo lor. Vă las pe voi să vorbiți despre fotbalul românesc. Voi aveți interesul vostru să mă stricați cu toții. Știți voi mai bine! Voi o să mă întrebați, dar eu nu vă voi răspunde. Eu dacă zic ceva, e interpretat în mod negativ. Atât de departe ați ajuns, să-mi inventați lucruri. Vreți să mă scoateți din fotbal. Aveți un obiectiv frumos. O să vorbesc despre cât a fost scorul, cum am jucat. E o părticică a României care nu mă vrea aici. Sunt îndreptățit să-mi dau cu părerea. Mă întrebați ca să provocați scandal. O să mă uit eu acum cum o să mergeți. N-are rost să mă stricați cu toți. Să-l naturalizeze, e foarte bun. Ce am zis, am răspuns la o întrebare despre Gnohere. Am zis că îl am pe Drăguș, care e român și nu trebuie naturalizat. De aici, titluri, că Hagi s-a luat de Federație, de Contra. N-a mers cu Bizonul, mi-au scos vorbe cu Postolachi Bateți-vă joc de mine! Scormoniți-mi ce vreți voi! Îmi place fotbalul, o să îndur”.
Gică Hagi, antrenor Viitorul

„Meciul ni l-am făcut noi ușor. În cinci minute ne-am  creat două ocazii mari. Am început foarte bine, am fost concentrați și am reușit să câștigăm. Pozitiv e că azi am schimbat 10 jucători și băieții au avut o prestație foarte bună. Ar trebui să marcăm mai mult. Marcăm puțin față de cât de multe ocazii ne creem. I-am spus lui Coman că vreau să-i dau 45 de minute, iar lui Moruțan 45 de minute. Nedelcu și Filip au jucat foarte bine ca fundași centrali. Știm ce poate să dea Rusescu, avem mare încredere în el. Jucătorii de la mijloc în sus trebuie să fie marcatori, să aibă 8-10 goluri pe sezon. Cu Rapid Viena trebuie să jucăm bine, la calificare. Mă gândesc la meciul cu Rapid Viena, nu la transferul lui Nistor”.
Nicolae Dică, antrenor FCSB

„A fost acel roșu cum a început meciul. Am fost nevoiți să ne apărăm, dar, din păcate nu am reușit. E foarte greu să joci în inferioritate. Am avut acea serie după gol, când i-am presionat, dar a fost prea puțin pentru a câștuga jocul”
Bogdan Țâru, Viitorul

„E greu să începi jocul cu un om în minus. Am încercat să acoperim spațiile și să ieșim pe contraatac. E greu să-i ții piept unei echipe cum e Steaua. De la început ni s-a spus să stăm bine, să așteptăm, fiindcă vor apărea ocaziile. Am primit prea ușor golurile din a doua repriză. Noi avem două principii: posesia și presiunea. În această seară am aplecat la al doilea principiu, presiunea, și am încercat contraatacul. Sunt și momente mai puțin bune, dar trebuie să știi să ieși din ele. Suntem pregătiți de meciul cu CFR Cluj. Mergem să câștigăm”.
Ianis Hagi, Viitorul

„Am urcat pe primul loc. Am făcut un meci bun, am suferit. Cei de la Viitorul ne-au făcut probleme, dar am câștigat clar. Chiar și cu un om în minus ne-au pus probleme. Sperăm să se regleze lucurile, să ne meargă din ce în ce mai bine. Mă bucur pentru colegii mei din atac că dau goluri. Încerc să le țin piept și să-mi ajut echipa. Știu doar că trebuie să intrăm pe teren și să dăm totul. Să demonstrăm că merităm să mergem mai departe”.
Dennis Man, FCSB

„Am trăit cu emoții sfârșitul. O să analizăm ce am făcut prost la Viena. Intrăm să ne calificăm”.
Florinel Coman, FCSB

Minutul 90+2: Final de meci. FCSB a câștigat cu mult mai multe emoții decât o arată scorul, deși a jucat în superioritate 84 de minute! La scorul de 0-2, au llăsat-o mai moale, iar Viitorul a marcat și a avut o bară în decurs de numai 3 minute. Până la urmă, echipa lui Dică s-a desprins și s-a cocoțat pe primul loc în Liga 1.

FCSB s-a impus clar, deși a folosit o echipă experimentală, cu mijlocașii Jakolis, Nedelcu și Filip fundași, iar pe post de închizători i-a folosit pe Qaka și pe Ov. Popescu.

Minutul 90: GOOOL FCSB: Raul Rusescu și-a încheiat o seară magică cu un prim gol de la revenirea la FCSB (Steaua). A creat faza din care a fost eliminat Ghiță, a creat faza primului gol, a pasat la al doilea, iar acum a și marcat.

Minutul 87: Daniel Benzar a ratat o mare ocazie. Buzbuchi a scos un gol ca și făcut.

Minutul 86: Galben Houri.

Minutul 82: GOOOL FCSB: Daniel Benzar a marcat din apropiere. Pasa lui Jakolis a făcut toți banii.

Minutul 78: Galben și pentru Junior Morais. Și Qaka a fost avertizat.

Minutul 77: Ianis Hagi a tras din unghi, dar Anderi Vlad a respins din nou decisiv.

Minutul 73: Șut senzațional Ianis Hagi, dar mingea deviată de Andrei Vlad, a izbit bara și a ieșit afară.

Minutul 72: Schimbare la FCSB: a ieșit Fl. Tănase, a intrat D. Benzar.

Minutul 71: GOOOL VIITORUL: Ionuț Vână a marcat cu un „lob” elegant.

Minutul 69: Galben și pentru Ovidiu Popescu.

Minutul 64: A treia schimbare și la Viitorul: a ieșit Drăguș, a intrat Houri.

Minutul 63: A doua schimbare la FCSB: a ieșit portarul Bălgrădean, care a acuzat o problemă musculară, a intraat Andrei Vlad.

Minutul 55: Altă ocazie pentru Dennis Man, dar șutul său a fost deviat în corner.

Minutul 52: GOOL FCSB. Rusescu a pasat și Man, de la limita ofsaidului, a marcat lejer.

Minutul 50: Șut Denis Man, dintr-o poziție excelentă, mult pe lângă poartă.

Minutul 47: Dragoș Nedelcu a reluat cu capul, dar Buzbuchi a respins.

Minutul 46: Schimbare la FCSB: a ieșit Fl. Coman, a intrat Moruțan. A început partea a doua a meciului.

Minutul 45+6: Pauză la Ovidiu.

Minutul 45+4: Galben și pentru Dragoș Nedelcu.

Minutul 45: GOOOL FCSB: Raul Rusescu i-a ridiculizat pe Țâru și pe Buzbuchi, mingea a căzut pe transversală, a revenit în teren, de unde Florinel Coman a marcat lejer. A fost al patrulea gol al lui Florinel în acest campionat, dar nu s-a bucurat, în semn de respect pentru Hagi și foștii lui colegi de la Viitorul.

Minutul 43: Boboc a scos în ultimul moment în corner. La faza următoare și Lucian Filip a fost aproape de gol.

Minutul 42: Centrare lungă pentru Țâru, care a retrimis în careu, de unde Tudor Băluță, mai rapid decât Bălgrădean, a trimis peste poartă.

Minutul 33: Schimbarea a doua la Viitorul: e ieșit Cojocaru, a intrat Buzbuchi.

Minutul 30: S-a accidentat și Valentin Cojocaru.

Minutul 18: Florinel Coman a executat excelent un corner, mingea a lovit bara, a revenit în teren, iar șutul violent al lui Ovidiu Popescu a trecut puțin pe lângă poartă. A urmat o nouă fază grea, rezolvată de Cojocaru.

Minutul 14: Schimbare la Viitorul: a ieșit Mățan, care a luat și un galben pentru că aa ieșit prea lent de pe teren, iar în locul lui a intrat Radu Boboc.

Minutul 8: Galben pentru Lucian Filip.

Minutul 7: Florinel Coman a tras peste poartă din lovitură liberă.

Minutul 6: Virgil Ghiță l-a ținut pe Florinel Coman, care scăpa singur spre poartă, și a fost eliminat.

Minutul 5: Rusescu, singur cu portarul, a lobat peste acesta, dar Lima a scos de pe linia porții.

Minutul 1: Meciul a început.

Echipele de start:

VIITORUL: V. Cojocaru – Lopes, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer – Ciobanu, T. Băluţă, Vână – Ianis Hagi, Drăguş, Măţan
Rezerve: Buzbuchi, Luchin, Voduţ, Achim, Boboc, Artean, Houri
Antrenor: Gică Hagi

FCSB: Bălgrădean – Jakolis, Nedelcu, Filip, Morais – Ov. Popescu, K. Qaka – D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman – Rusescu
Rezerve: A. Vlad, Moruțan, Planici, R. Benzar, D. Benzar, M. Roman, A. Stan
Antrenor: Nicolae Dică

Arbitru: Istvan Kovacs (Satu Mare) / Asistenți: Vasile Marinescu (București), Ovidiu Artene (Vaslui) / Rezervă: Florin Andrei (Mureș) / Observator: Ștefan Constantin (București)

///

Derby-ul rundei se va juca la Ovidiu, unde Viitorul şi FCSB se vor afla pentru a 19-a oară faţă în faţă pe prima scenă, palmaresul confruntărilor directe cuprinzând trei succese ale dobrogenilor, 13 victorii ale roş-albaştrii şi două rezultate de egalitate.

Palmares cu Viitorul gazdă: nouă jocuri – două victorii Viitorul – o remiză – șase succese FCSB.

– Prima partidă a avut loc pe 11 noiembrie 2012, la Constanţa, şi s-a încheiat cu 4-0 pentru FCSB, goluri Chipciu, Gardoş şi Rusescu dublă.

– Întâiul succes al dobrogenilor s-a consemnat pe 19 mai 2013, FCSB – Viitorul 2-5 (Nikolic, Rocha / Chiţu dublă, Dică, Larie, Nikolov). Acesta a fost şi meciul cu cele mai multe goluri marcate.

– În ediţia 2013-2014, bucureştenii au câştigat ambele jocuri, 4-0 acasă şi 3-0 în deplasare.

– În turul sezonului 2014-2015, roş-albaştrii s-au impus foarte greu, scor 1-0, gol Gabi Iancu din penalty. Trupa antrenată la vremea respecitvă de Bogdan Vintilă a terminat meciul cu doi oameni în minus, asta pentru că Tîru şi Buzbuchi au fost eliminaţi. A urmat o nouă partidă câştigată la scor de bucureşteni, 4-1 acasă, pe 22 martie 2015.

– Mult mai echilibrate au fost cele două jocuri din sezonul regulat 2015-2016, ambele încheiate cu 1-0 pentru roş-albaştri. În play-off, experienţa multiplei campioane şi-a spus cuvântul, ceea ce a dus la alte două succese izbutite de actuala FCSB, 3-1 în deplasare şi 3-0 acasă.

– Al doilea succes al celor de la Viitorul a venit după un meci fantastic făcut de trupa lui Gheorghe Hagi pe teren propriu, care s-a impus cu scorul de 3-1 (18 martie 2017). Cele patru reuşite au purtat semnătura lui Florinel Coman, Vad Morar, Carlo Casap, respectiv Denis Alibec.

– Prima remiză s-a înregistrat pe 24 aprilie 2017, FCSB – Viitorul 1-1 (Mihai Pintilii, respectiv George Ţucudean), punctul scos de vizitatori fiind decisiv în câştigarea campionatului de către fotbaliștii de la malul Mării Negre.

– Ultimul succes bifat de elevii lui Gheorghe Hagi: 9 septembrie 2017, Viitorul – FCSB 1-0, gol înscris de Eric de Oliveira.

– Ultima victorie reuşită de bucureşteni: 11 martie 2018, FCSB – Viitorul 2-1 (Budescu, Momcilovic / Mladen).

– Cea mai recentă confruntare directă: 21 aprilie 2018, Viitorul – FCSB 2-2 (Vînă, Gavra / Man, Budescu).

Ca de fiecare dată, partida va fi una specială pentru Gheorghe Hagi, cel care a cunoscut primele mari succese ca fotbalist în tricoul roş-albaştrilor, pentru care a evoluat din iarna sezonului 1986-1987 pînă în vara anului 1990. În tot acest timp, a cucerit de trei ori campionatul României, a jucat în Supercupa Europei din februarie 1987, când a şi marcat singurul gol al meciului cu Dinamo Kiev, apoi a ajuns în semifinala CCE 1987-1988 şi în finala CCE 1988-1989. Evoluţiile remarcabile de la FCSB şi naţională i-au adus, după CM 1990, transferul la Real Madrid.

De asemenea, a antrenat gruparea bucureşteană în startul sezonului competiţional 2007-2008, când a şi izbutit calificarea în grupele UCL, „decarul” echipei fiind chiar actualul tehnician al bucureştenilor.

De partea cealaltă, Nicolae Dică are şi el un rol important în istoria dobrogenilor, pentru care a evoluat timp de trei sezoane, contribuind la promovarea acestora din 2011-2012, dar şi la îndeplinirea obiectivelor pe prima scenă în ediţiile 2012-2013 şi 2013-2014.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: Viitorul – 22 ani şi 6 luni; FCSB – 24 ani şi 11 luni.

sursa: lpf.ro

Comentarii