Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Liga 1: FC Voluntari - Steaua 3-1. Lovitură de teatru în ”Groapă”! Campioana a jucat lamentabil. Eroul a fost Kone, dublă de senzație. Toate reacțiile / LIVE BLOG & VIDEO

Liga 1: FC Voluntari – Steaua 3-1. Lovitură de teatru în ”Groapă”! Campioana a jucat lamentabil. Eroul a fost Kone, dublă de senzație. Toate reacțiile / LIVE BLOG & VIDEO

[gallery ids="1332248,1332249,1332247,1332250,1332252,1332253,1332254,314816,314815,314813,314811,314810,314807,314806,314809"]

Liga 1

FC Voluntari – Steaua 3-1

Au marcat: Achim (38), Kone (89, 90) / Ad. Popa (48)

Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua, la Digi Sport: ”Atitudinea jucătorilor nu a fost cea care trebuie. Nu am luptat. Jucătorii au luat jocul prea ușor, nu știu de ce. I-am avertizat. Au fost două penalty-uri. Vă asigur că atitudinea unor jucători se va schimba, altfel vor sta prin tribune. Am primit două goluri din dou prostii. Am abuzat de mingi lungi. Nu am tras la poartă de la 16 metri. Unii au jucat la alibi. Nu au avut responsabilitate. Am pierdut 3-1, majoritatea nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor Stelei. Sunt neumlțumit de atitudine. Avem o echipă bună. Nu mai contează ce a făcut Enache. A alergat foarte mult, este un transfer reușit. Trebuie să ne câștigăm meciul viitor cu Iași. Marica nu are nicio presiune, e profesionist, a avut câteva ocazii de a marca. Nu mă interesează, acum, de evaluarea brandului de către Armată”. 

”Steaua nu are pregătire fizică”

Ionel Ganea, antrenor FC Voluntari: ”Consider că a fost un meci normal, chiar dacă am învins cea mai bună echipă din România. Îi felicit pe băieți. Nu aveam nimic de pierdut. Le-am zis că suntem în situație grea și nu ne mai permitem să pierdem puncte acasă. Jucătorii Stelei nu sunt încă la nivel optim cu pregătirea fizică. Ca jucător am învins Steaua, acum este prima victorie ca antrenor împotriva Stelei. Kone este un jucător valoros. Voluntariul poate câștiga și cu jucătorii împrumutați de la Steaua și fără ei”.

Popa: ”Nu plec de la Steaua”

Adrian Popa, mijlocaș Steaua: ”Am pierdut, nu mai putem întoarce rezultatul. Eu nu i-am privit de sus. Nu știu dacă ar fi fost altul rezultatul dacă aș fi fost titular. Nu comentez deciziile antrenorului niciodată. Câteodată am evoluții mai bune, alte ori mai bune. Cu siguranță cu CSMS Iași vom juca altfel. Nu mă pricep la evaluarea siglei. Nu am semnat niciun contract, am avut o discuție cu patronul și îmi voi duce contractul până la final”.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

Gabriel Tamaș, fundaș Steaua: ”Fotbalul este uneori nedrept. Am avut ocazii, dar n-am marcat. Ei un corner și au înscris, din neatenția noastră. Repriza secundă am început bine, am egalat, ne-am dus peste ei, dar ne-au prins pe contraatac. Nu mă leg de arbitraj. Nu sunt în măsură să critic pe cineva. Oricum nu puteam veni pe primul loc cu două victorii. Ne gândim la play-off, măcar jumătate din ocazii să ne creăm la fiecare joc. Mergem mai departe. Meciul jucat pe stadionul Dinamo, a fost unul oarecare”.

”Am avut noroc și am câștigat”

Hamed Kone, atacant FC Voluntari: ”Sunt fericit și pentru goluri și pentru echipa mea. A fost cel mai bun meci al meu, dar au mai fost și altele la Petrolul. Când primesc mingea mă duc spre poartă. Mi-am zis să-mi împing echipa în față. Azi am fost ceva mai defensivi, dar așa mi-a zis antrenorul. Am avut noroc și am câștigat”.

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”
Recomandări

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”

 

Vlad Achim, mijlocaș FC Voluntari: ”Este o bucurie foarte mare, o victorie neașteaptată de mulți. Eu credeam foarte mult, numai așa poți realiza lucruri mari. Noi am dat dovadă de ambiție, luciditate. Nu se poate spuen că fotbalul e nedrept, atâta timp cât i-am bătut la două goluri. Nici ei nu și-au creat multe ocazii. Nu se știe ce-ar fi fost dacă jucau cei de la Steaua”.

”Kone are cinci kilograme în plus”

Dumitru Dragomir, președinte FC Voluntari: ”Joc mediu, către bun. Arbitraj bunicel, nu foarte bun, în nota meciului. Bunicel înseamnă bun. Cătălin Popa este un tânăr foarte bun. Nu a fost penalty la hențul lui Rus. Nu a fost cu intenție. Echipa a juca în general bine. Tactica domnului Ganea a fost bună. Mulțumit de rezultat, dar nemulțumit că am luat gol. Pentru mine nu contează dacă joc cu Steaua sau cu Coțofârloaia. Am câștigat prin dăruire. Nici hențul din repriza secundă nu a fost penalty. Ce a pierdut Steaua din cauza arbitrajului? A fost un accident înfrângerea Stelei. Noi am alergat mult, adtfel am acoperit diferența de valoare. Kone, bine pregătit, face ravagii. Are cinci kilograme în plus, când o slăbi sparge tot. A avut opt kilograme în plus. În două săptămâni îl aducem la forma maximă. Îmi fac griji pentru retrogradare. Degeaba am câștigat două meciuri, dacă pierdem șapte la rând”.

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful de CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo” VIDEO
Recomandări

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful de CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo” VIDEO

 

Final de meci

Min. 90: GOL FC VOLUNTARI, 3-1. Kone a reușit dubla și a închis meciul, după o indecizie între Tamaș și Pintilii. Este prima înfrângere lui Laurențiu Reghecampf, după revenirea la Steaua.

Min. 89: GOL FC VOLUNTARI, 2-1. Lovitură de teatru. Kone a înscris pe contraatac, după un slalom de 70 de metri, pe parcursul căruia i-a ridiculizat pe Tamaș și pe Pintlii.

Min. 85: jocul curge spre un rezultat de egalitate, iar fanii nu mai sunt captivați.

fani

Min. 80: contră foarte periculoasă purtată în viteză de Moke și de Kone. Popa s-a repliat în propriul careu și a blocat raidul ilfovean.

Min. 76: schimbare la Voluntari. A ieșit Iorga, a intrat Mitache.

Min. 76: schimbare la Steaua. A ieșit Momcilovici, a intrat Kharja.

Min.75: foarfercă Marica, mult pe lângă poartă.

Min. 67: Steaua a reclamat încă un penalty, pentru un henț comis în careu de un fundaș ilfovean.

Min. 65: schimbare la Steaua. A ieșit Hamroun, a intrat Gebhart.

Min. 48: GOL STEAUA, 1-1. Adi Popa a egalat la doar trei minute de la intrarea pe teren. Motoreta a interceptat o minge la mijlocul terenului, a sprintat spre careu, și-a făcut mingea pe stângul și a tras la colțul lung, sub privirile admirative a ale fundașilor ilfoveni și fără speranțe pentru portarul Bornescu. 

Min. 46: schimbare la Voluntari. A ieșit Bălan, a intrat Voduț.

Min. 46: schimbare la Steaua. A ieșit Bourceanu, a intrat Adi Popa. Steaua a trecut la așezarea 4-1-4-1.

S-a reluat jocul

Pauză

Min. 38: GOL FC VOLUNTARI, 1-0. Golul a picat, dar, contrar jocului în poarta lui Niță. Florin Achim a deschis scorul cu o lovitură de cap, de lângă Hamroun, dintr-un corner executat de Kone. 

Min. 36: Marica (Steaua) a risipit o șansă uriașă de a deschide scorul. A tras peste transversală de la doar câțiva metri de poartă. Golul plutește în aer!

Min. 35: mare ocazie Chipiciu (Steaua).

Min. 26: Ratarea uluitoare! Hamroun (Steaua) a șutat peste poartă de la numai șase metri.
GABI2665

Min. 25: Laurențiu Reghecampf le cere jucătorilor săi să aibă răbdare, pentru că terenul este denivelat.

Min. 16: Stanciu (Steaua) a tras periculos din careu, dar șutul său a fost deviat în corner de apărarea ilfoveană.

Min. 13: Steaua a irosit o primă mare oportunitate de a deschide scorul. Stanciu a tras în zid, de la 16 metri, o lovitură liberă indirectă. Steliștii au reclamat penalty pentru un presupus henț la Laurențiu Rus.

Min. 11: Laurențiu Rus (Voluntari) l-a întins pe Niță, cu un șut la colțul scurt. 

Min. 10: Marica (Steaua) a reluat cu capul, slab, centrarea lui Stanciu, și Bornescu a prins fără probleme.

A început meciul

Antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, l-a titularizat pe ex-astralul Enache, fundaș dreapta, în locul suspendatului Paul Papp. Bourceanu apare în premieră în echipa de start, după revenirea la Steaua, iar Chipciu este căpitan, în absența lui Varela. Motoreta Adi Popa este rezervă.

Fostul manager Mihai Stoica, eliberat condiționat săptămâna trecută din pușcărie, asistă la meci alături de președintele Valeriu Argăseală.

Stoica Argaseala 1

De partea cealaltă, antrenorul iflovenilor, Ionel Ganea, nu-i folosește pe steliștii împrumutați.

Echipele de start

FC Voluntari (4-4-2): Bornescu (cpt.) – Filipov, Novakovici, Țâru, Barna – L. Rus, Achim, Moke, Iorga – Kone, A. Bălan. Antrenor: Ionel Ganea.

Rezerve: Balauru, N. Grigore, Maftei, Mitache, Novac, Voduț, Călințaru.

Steaua (4-2-3-1): Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Pintilii, Bourceanu – Chipciu (cpt.), Stanciu, Hamroun – Marica. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Rezerve: Cojocaru – Carp, Filip, Kharja, Gebhart, Bawab, Popa.

Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti)

Asistenți: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), Slabu Stelian (Braşov).

Rezervă: Călin Iulian (Ştefăneşti)

Internaționalul Gabi Enache a devenit luni, oficial, jucătorul Stelei. Fotbalistul a fost înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal și a primit drept de joc pentru partida cu Voluntari. 

Sunt șanse foarte mari ca Gabriel Enache să fie titular diseară și probabil că va fi folosit pe postul de fundaș dreapta, în locul lui Râpă.

Steaua a plătit 500.000 de euro în schimbul lui Gabi Enache, care a semnat un contract pe 5 ani cu formația campioană. 

Fostul manager Mihai Stoica n-are stare și dă târcoale echipei, deși abia a fost eliberat condiționat din închisoare și nu știe încă dacă poate cocheta cu activitatea fotbalistică, pentru care a fost condamnat în martie 2014 în Dosarul Transferurilor. 

Până acum Steaua a investit peste 1 milion de euro pentru transferurile din această iarnă: 500.000 Gabriel Enache, 250.000 Momcilovici, 250.000 Mihai Pintilii, 150.000 (Chitoșcă, Ștefănescu, Popadiuc).

Pârvulescu – cedat oficial la ASA

Tot luni, ASA l-a prezentat pe Paul Pârvulescu, împrumutat de la Steaua.

ASA Tîrgu-Mureș anunță, oficial, parafarea unei înțelegeri cu jucătorul Paul Pîrvulescu. În vârstă de 27 de ani, Pîrvulescu a venit sub formă de împrumut de la Steaua București, urmând să evolueze până în vară la formația noastră.

Noul component al lotului ASA Tîrgu-Mureș și-a început  junioratul la Gaz Metan Mediaș și are peste 100 de prezențe în tricoul alb-negru, intre 2008 si 2011. În 2012 a semnat cu Steaua. Pîrvulescu are și 10 partide pentru echipa națională Under 21. A strâns 46 de meciuri și a înscris două goluri pentru Steaua in Liga 1, având în palmares două titluri de campion (2013, 2014) și Supercupa României în 2013.

În ultima perioadă a jucat, tot sub formă de împrumut, la FC Viitorul și FC Voluntari. Pîrvulescu va evolua la ASA cu numărul 7 pe tricou.

8c06bd86638dab792a9c7c1041274fcb

FC Voluntari (locul 12, 18p)

  • Dumitru Dragomir
    “Fotbaliştii nu vor evolua împortiva echipei de la care i-am adus. Ar însemna să-mi bat joc de ei. Dacă joacă bine, îi arde Reghecampf, iar dacă joacă prost, îi curăţă Ganea”.

► Echipa probabilă: Bornescu – Filipov, Spahija, Țâru, Barna – Moke, V. Achim – L. Rus, H. Koné, L. Iorga – Ad. Bălan

► Rezerve: Balauru, Maftei, Novaković, Mitache, Novac, G. Deac, Voduţ

► Antrenor: Ionel Ganea

Steaua Bucureşti (locul 4, 43p)

  • Gigi Becali
    “Eu am vorbit cu Mitică. Adică, eu vreau să te ajut, îl dau pe Alcénat. Vine Mitică: ‘dă-mi-l pe Alcénat! ‘Nu pot Mitică, are 17.000 ţi tu nu poţi să-i dai decât 5.000. ‘Păi da, dar dă-i tu 12.000. Bine mă, îi dau eu 12.000. Adică eu îi dau 12.000 lui Alcénat ca să mă baţi tu cu Alcénat? Păi atâta minte, aşa dobitoc sunt eu, sau cum? Păi nu-l dau şi gata! Puteam să pun clauză financiară, dacă joacă cu mine, îmi dai 50.000, dar Mitica a zis: ‘băi Gigi, ce, nu avem cuvânt?. Şi vine acuma Ganea, că domne, că tra la la, îi zic: ‘Mitică, zi-le să nu mai vorbească, îţi iau jucătorii imediat. Vorbesc cu ei şi nu mai vor să intre pe teren niciun meci, că ei aşa fac, ce zic eu’”.

► Echipa probabilă: Fl. Niţă – Râpă, Tamaş, Toşca, Momčilović – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, N. Stanciu, Hamroun – Marica

► Rezerve: Cojocaru, Carp, L. Filip, Kharja, Gebhart, Chipciu, Bawab

► Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Meciurile all-time din Liga 1 (doar unul, în tur):

27.09.2015: Steaua Bucureşti – FC Voluntari 3 – 1 (Etapa 12)
Au marcat: 1-0 Jugurtha Hamroun (8), 2-0 Alexandru Chipciu (44), 3-0 Nicuşor Stanciu (66 penalty), 3-1 John Goossens (69 penalty)

Close
Închide
  Close