MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 19:58

LIVE TEXT. FC Botoșani – CSM Poli Iași 3-2. Calificare în prelungiri, dintr-o lovitură de pedeapsă. S-a jucat în mocirlă, pe o ploaie torențială!

Distribuie

LIVE TEXT. FC Botoșani - CSM Poli Iași (ora 17.30, Digi, Telekomsport, Look). Se stabilește ultima semifinalistă. Tragerea la sorți a penultimei faze a competiției va avea loc mâine. Derby-ul moldovean pune față în față două echipe dornice să ajungă în semifinale.

FC Botoșani – Poli Iași 3-2

Au marcat: Golubovic (89), M. Roman (94 pen.), Acsente (111 pen.) / A. Cristea (90, 107)

FC Botoșani s-a calificat în semifinalele Cupei României, după un meci dramatic, pe teren propriu, în fața formației Poli Iași.

Gazdele au punctat primele în minutul 89, dar, un minut mai târziu, A. Cristea a egalat. În prelungiri, din nou egalitate, după ce M. Roman a transformat un penalty, iar A. Cristea a punctat din fața porții.

Golul victoriei și calificării formației din Botoșani a venit în minutul 111, dintr-un penalty transformat cu emoții de Acsente.

Final de meci.

Min. 120+2: Ieșenii au cerut penalty, la o fază confuză în careul oaspeților. Oapeții au solicitat henț la Ungurușan

Min. 120: Pap a scos în corner mingea șutată de Frăsinescu. Pe contraatac, M. Roman a trimis pe lângă

Min. 112: M. Roman a trimis alături, din 7 metri

Min. 111: Acsente a marcat, cu toate că Rusu a atins balonul

Min. 109: M. Roman este faultat în careu de Rusu și arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri

Min. 107: Cioinac a trimis o ”torpilă”, Pap a respins în bara transversală, iar A. Cristea a trimis în poartă din apropiere

Min. 105: A. Cristea a trimis puțin pe lângă vinclu, cu un șut de la 22 de metri, din lovitură liberă

Min. 95: M. Roman a transformat cu siguranță lovitura de pedeapsă

Min. 94. Penalty pentru FC Botoșani, după un contact în careu între Platini și Cucu

Final de meci. Încep prelungirile

Min. 90: A. Cristea a egalat, după ce a trimis în diagonală, la colțul lung, din 10 metri lateral dreapta

Min. 89: Golubovici a deschis scorul, cu un șut din 12 metri, puțin deviat

Min. 74: Rusu a blocat balonul, la o fază încâlcită în fața porții ieșene

Min. 61: Rusu a scos de la vinclu o minge deviată greșit de Bădic

Min. 54: Pap a scos în corner mingea șutată de Jo Santos

Min. 50: Achim a reluat cu capul din 6 metri pe lângă stâlpul drept

A început repriza secundă

Final de primă repriză. 0-0

Min. 38: M. Roman, scăpat pe stânga, a șutat în plasa laterală, de la 16 metri

Min. 5: Golofca a reluat din voleu, de la 10 metri, dar mingea a trecut puțin alături de poartă

A început meciul

La Botoșani plouă torențial, iar terenul se prezintă într-o stare foarte proastă. Gazonul s-a transformat într-o mocirlă

FC Botoșani : Pap – Ungurușan, Burcă, A. Miron, Acsinte – Tincu, Oaidă (108 Moruțan) – M. Roman, V. Achim (75 Cucu), Golofca – Golubovic (108 Acsente)
Rezerve: Cobrea, Plămadă, Mușat, Cucu, L. Fulop, Moruțan, Acsente

Poli Iași: Rusu – Bosoi, Frăsinescu, Cioinac, Bădic – Chelaru (90+5 Zaharia), Qaka (84 Sin) – Platini, Jo Santos, Pedro Mendes (75 A. Cristea) – Kizito (90+1 Jagodinskis)
Rezerve: Kelava, Mihăescu, Al. Zaharia, Jagodinskis, A. Sin, Panțîru, A. Cristea
————————————————————————————————————————————

„Cupa României este o competiţie frumoasă. Este pentru prima dată când accedem într-o fază superioară. Este un obiectiv clar să mergem mai departe. Întâlnim un adversar foarte bun, o echipă cu un moral excelent, mai ales în faţa noastră. Sperăm să avem o tresărire de orgoliu şi să facem un joc bun şi să mergem în faza superioară.

Putem salva sezonul. Eu zic că dacă vom fi determinaţi şi agresivi, în sensul bun, putem merge în faza superioară. Stoican este un antrenor destul de determinat şi a produs fotbal. În Cupa României tot timpul au fost surprize, de ce nu am crede în noi? Ar fi extraordinar să reuşim să ajungem în finală, dar important este meciul de mâine (n.r. – astăzi).

Sperăm să ne susţină toţi botoşănenii, să avem în tribune mulţi oameni care ne vor duce spre victorie”, a declarat Cornel Șfaițer, preşedintele FC Botoşani.

LIVE TEXT. FC Botoșani – CSM Poli Iași. Enache: „Un meci pentru un an întreg!” 

„E o şansă să ieşim din nou în evidenţă, să ieşim în faţă. E un meci foarte important pentru noi. Cred că rămâne ultimul meci decisiv pentru un an întreg. Sperăm să găsim motivaţia necesară, energia, luciditatea şi să fim capabili să mergem mai departe.

Ne aşteaptă un joc greu, ştim cu toţii asta. Un joc la nivelul acesta cu o echipă bine organizată defensiv, o echipă cu valoare în compartimentul ofensiv, dar eu cred că şi noi suntem capabili, avem argumentele noastre pentru a spera la calificarea în faza următoare”.

„Pentru mine, a fi agresiv înseamnă să nu laşi spaţii şi timp de gândire adversarului. Este neapărat de lucruri din astea în jocul modern. Jocul îl văd echilibrat, nu unul care să aducă o echipă în prim plan în mod deosebit.

Rămâne să fim concentraţi pe fiecare fază de joc, că vorbim de ofensiv, că vorbim de defensiv, că vorbim de fază fixă”, a spus Costel Enache, antrenorul botoșănenilor.

 „E un joc în care nu trebuie să-ţi asumi riscuri. Nu ai prea mult timp pentru a corecta. În campionat am făcut un egal cu Juventus, dar sunt atâtea etape de a recupera. Într-o singură manşă trebuie să ai o siguranţă defensivă, dar, în acelaşi timp, trebuie să găseşti şi o soluţie ofensivă pentru a depăşi adversarul.

Nu trebuie să dăm adversarului şanse de a ajunge într-o situaţie de a marca. Dacă ajung într-o situaţie în care conduc, cei de la Iaşi gestionează foarte bine jocul, ştiu să ţină de minge, să comprime timpul, se apără aglomerat. Ideea este ca noi să nu ajungem la momentul acesta”, a mai declarat Costel Enache.

LIVE TEXT. FC Botoșani – CSM Poli Iași. Stoican: „Vrem trofeul!”

”În campionat ne dorim să încurcăm alte echipe. Acum ne gândim la Cupă. Vrem să ne calificăm în semifinală, apoi în finală şi, de ce nu, să luăm trofeul”.

”Mergem la Botoşani cu gândul la victorie şi calificare. Nu va fi o partidă uşoară, dar sunt optimist că ne vom impune în acest meci al ambiţiilor, al orgoliilor, care, cu siguranţă, va fi aprig disputat. Suntem pregătiţi să mergem mai departe.

Cu determinare, atitudine bună, ofensivi, sigur ne vom crea ocazii” a precizat Stoican, care s-a plâns de problemele de efectiv: ”Mihalache rămâne incert, nu cred că va putea juca. Sin a reluat pregătirile alături de echipă, dar nu e la capacitate maximă”.

”Ne aşteaptă un meci dificil. Toate disputele cu Botoşaniul au fost tensionate. Acum, va fi la fel, mai ales că este şi o miză mare. Cu siguranţă, gazdele vor fi foarte motivate, dar noi sperăm să facem un joc bun şi să fim pe un trend ascendent după ultimele evoluţii, care nu au fost consistente. Cupa este cea mai importantă acum”, a spus Frăsinescu, fundașul central de la Iași.


CITEȘTE ȘI: 

Cum vor arăta stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf. Arena în 10 colțuri | GALERIE FOTO

Citește mai multe despre CSM Poli Iași, Cupa Romaniei și FC Botoşani pe Libertatea.

Comentarii