Îmi rezerv dreptul să nu mă mai implic într-un proiect, sau să funcţionez condus de o instituţie care nu mă mai reprezintă sau condus de un om pus acolo pe alte valori, în afara celor care stau la baza olimpismului. Ca antrenor al echipei României din 1981, mi-am dat seama că nu mai are rost să mai acumulez nişte rezultate sau medalii, pentru că nu au nicio valoare.

M-au convins că sunt prea bătrân, sau că nu am dimensiunea altora să reprezint olimpismul românesc. Nu sunt omul care să nu ştie să piardă, dar niciodată nu am ieşit din sală cu capul plecat. Eu am şi glumit şi am spus că, la această competiţie, un candidat a furat startul şi vântul bătea doar din spate pe culoarul lui.

Eu nu am niciun contract cu Federaţia Română de Gimnastică. Poate e momentul să lăsăm lupii tineri să-şi edifice o carieră care să-i impună în funcţii importante”, a declarat Bellu, la Sport Total FM.

Alin Petrache e noul şef al COSR. Bellu renunţă la lotul feminin de gimnastică!

UPDATE 14.20: Octavian Bellu s-a declarat şi el dezamăgit de rezultatul alegerilor şi afirmă că nu mai are încredere în COSR. ”Nu ştiu dacă voi cauţiona o instituţie în care nu mai am încredere! În general, federaţiile din străinătate sunt conduse de oameni care au medalii, dar noi nu avem aceleaşi valori. M-au deranjat foarte mult atacurile care au fost la adresa mea, mă deranjează că am fost acuzat că aş avea legături politice tocmai de cineva care are legături politice cu acte în regulă”, a spus Bellu.

UPDATE 13.48: Elisabeta Lipă, candidatul care a primit cele mai puţine voturi (21), susţine că noul preşedinte al COSR era stabilit cu mult timp înainte de alegeri. ”Nu sunt deloc surprinsă de rezultatul alegerilor. Câştigătorul se ştia dinainte de alegeri, chiar cu mult timp înainte! Am acceptat, totuşi, să intru în luptă deoarece sportul m-a educat să duc cursa până la capăt. Un sportiv cu performanţele mele nu poate să se comporte altfel! Mă simt, totuşi, jignită, în condiţiile în care câştigătorul a fost stabilit înainte de alegeri”, a declarat Elisabeta Lipă, pentru SportNews.ro.

Fosta mare canotoare ne-a explicat şi de ce a venit la Adunarea Generală a COSR cu toate medaliile pe care le-a cîştigat la Jocurile Olimpice: ”Au spus unii că medaliile noastre sunt de carton. Am vrut să le arăt că sunt autentice! Nu-i permit nimănui să-şi bată joc de medaliile mele, de rezultatul muncii mele de atâţia şi atîţia ani! Prin aceste afirmaţii, n-am fost jignită numai eu, au fost jigniţi toţi sportivii care au reprezentat cu cinste România la Jocurile Olimpice!”.

Deşi se declară dezamăgită de modul în care Alin Petrache a câştigat preşedinţia COSR, Elisabeta Lipă nu are de gând să renunţe la funcţia de vicepreşedinte al forului olimpic român: ”N-am de gând să mă retrag. Rămân vicepreşedinte la COSR”.

Alin Petrache e noul şef al COSR. Bellu renunţă la lotul feminin de gimnastică!

UPDATE 13.36: ”Este una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea! Am avut o strategie de modernizare a sportului, cred că aici s-a făcut diferenţa. Am discutat individual cu fiecare preşedinte de federaţie. Credeam că va fi o luptă mai strânsă. Sper să ne putem bucura de medalii la Olimpiade.

Noi am demonstrat că valorile olimpismului s-au ridicat mai presus ca orice. A fost o campanie curată. Ceea ce pot să promit este că voi fi aproape de federaţii, îmi place să cobor în teren”, a declarat Alin Petrache, noul preşedinte al COSR.

UPDATE 13.18: Fostul mare canoist Ivan Patzaichin a precizat ce aşteptări are de la Alin Petrache, noul preşedinte al COSR. ”Noul preşedinte trebuie să preia din strategia domnului Octavian Morariu, pentru că a fost interesantă, iar Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a avut realizări. Trebuie să continue ceea ce s-a făcut în ultimii 10 ani. Sportul are nevoie de mult sprijin financiar, mai ales la copii şi juniori”, a declarat Patzaichin, la Dolce Sport.

UPDATE 12.45: Alin Petrache a câştigat alegerile pentru preşedinţia COSR! Preşedinţele Federaţiei Române de Rugby a primit 143 de voturi. Pe locul doi s-a clasat Octavian Bellu, cu 33 de voturi, iar Elisabeta Lipă a primit 21 de voturi.

UPDATE 12.26: A început votul pentru alegerea noului preşedinte. La COSR sunt prezenţi 109 dintre cei 129 de membri ai Adunării Generale.

UPDATE 12.00: Adunarea Generală în care se va alege noul preşedinte al COSR a început la ora 11.00.  Cei trei candidaţi, Alin Petrache, Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă, au sosit în jurul orei 10.00. Elisabeta Lipă a venit la sediul COSR cu toate medaliile pe care le-a câştigat la Jocurile Olimpice în cariera de canotoare, potrivit prosport.ro!

///

Noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) va fi ales astăzi. Candidaţii la această funcţie sunt Alin Petrache (37 de ani), preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Octavian Bellu (63 de ani), antrenorul-coordonator al lotului feminin de gimnastică al României, şi Elisabeta Lipă (49 de ani), preşedintele Clubului Sportiv Dinamo.

Adunarea Generală a COSR se întruneşte astăzi pentru alegerea noului preşedinte. Forul a fost condus până în aprilie 2014 de Octavian Morariu, care a ales să demisioneze pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic, unde face parte din Comisia pentru Programe Olimpice şi din Comisia pentru Relaţii Internaţionale.

Va fi valabil votul lui Răzvan Burleanu?

Marele favorit al scrutinului este Alin Petrache. Conducătorul Federaţiei Române de Rugby este susţinut de mulţi şefi de federaţii. Printre cei care şi-au făcut public sprijinul pentru Petrache se numără Leonard Doroftei, conducătorul forului naţional de box, şi Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

Votul federaţiei de fotbal este unul important, în condiţiile în care el valorează trei puncte. Numai că, dacă Răzvan Burleanu nu va fi validat în funcţie de Tribunalul Bucureşti, pe 3 iunie, acesta va fi anulat!

Alin Petrache se arată încrezător că va câştiga alegerile, estimând că va primi aproximativ 80 la sută din voturile exprimate. Şeful rugby-ului românesc susţine că n-ar fi intrat în competiţie, dacă n-ar fi fost sigur de reuşită.

Urmărește-ne pe Google News
Gest neașteptat al unei jucătoare de tenis la US Open. „Nu o fac și bărbații?”. Ce a făcut franțuzoaica
PARTENERI - GSP.RO
Gest neașteptat al unei jucătoare de tenis la US Open. „Nu o fac și bărbații?”. Ce a făcut franțuzoaica
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Playtech.ro
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Observatornews.ro
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Horoscop 22 ianuarie 2022. Scorpionii trebuie să se ferească de probleme suplimentare și să fie atenți la ceea ce spun
HOROSCOP
Horoscop 22 ianuarie 2022. Scorpionii trebuie să se ferească de probleme suplimentare și să fie atenți la ceea ce spun
După Ucraina, încă o țară se teme de un posibil atac al Rusiei. Reacția unui înalt oficial
Știrileprotv.ro
După Ucraina, încă o țară se teme de un posibil atac al Rusiei. Reacția unui înalt oficial
OFICIAL | Parma l-a cumpărat pe unul dintre cei mai buni fotbalişti de la Farul. Hagi, încă un transfer în străinătate
Telekomsport
OFICIAL | Parma l-a cumpărat pe unul dintre cei mai buni fotbalişti de la Farul. Hagi, încă un transfer în străinătate
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale
PUBLICITATE
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale